of 64621 LinkedIn

Tentenkamp asielzoekers wordt ontruimd

Amsterdam laat het tentenkamp van uitgeprocedeerde asielzoekers in Osdorp door de politie ontruimen. Het zal op een rustige en vreedzame manier gebeuren.
Reageer

De gemeente Amsterdam laat het tentenkamp van uitgeprocedeerde asielzoekers in Osdorp vrijdag door de politie ontruimen. Dat zal op ,,een rustige en vreedzame manier gebeuren'', liet een woordvoerder van burgemeester Eberhard van der Laan woensdag weten. De ontruiming begint in de ochtend.

Hygiëne en voedselveiligheid 
De rechtbank bepaalde woensdag dat de circa 137 asielzoekers hun tentenkamp in Amsterdam-Osdorp moeten verlaten. De rechter is het met de burgemeester eens dat het kamp uit zijn voegen is gegroeid en dat de hygiëne en voedselveiligheid te wensen overlaten.
 

Onderdak aangeboden

De gemeente hoopt dat de demonstranten voor vrijdag al gebruik hebben gemaakt van de basisopvang die hen 30 dagen wordt aangeboden of elders onderdak hebben gevonden. Amsterdam heeft voor de uitgeprocedeerde asielzoekers binnen en buiten de hoofdstad zogeheten 'bad-bed-brood'-opvang geregeld zodat ze kunnen bijkomen. De gemeente kijkt samen met het staatssecretaris Fred Teeven (Justitie) naar de status van elk individu."
 
Meewerken aan terugkeer 

Ook kunnen demonstranten naar een asielzoekerscentrum, waar ze zullen moeten meewerken aan hun terugkeer. Ongeveer acht mensen uit het kamp hebben hier al gebruik van gemaakt. Als de demonstranten in het tentenkamp blijven, zal de politie ze arresteren en in vreemdelingenbewaring plaatsen.
 

Gaan niet weg

Een woordvoerder van de stichting Migrant to Migrant, die het opneemt voor de uitgeprocedeerde asielzoekers, heeft al laten weten dat de demonstranten niet weggaan en zich laten oppakken door de politie. Ze vragen betrokken burgers daar bij te zijn. Op donderdagmiddag houden ze een manifestatie bij het kamp en in de straten van Amsterdam.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners