of 64621 LinkedIn

Tegenstanders azc intimideren voorstanders

Burgemeester Joseph Vos van de gemeente Steenbergen denkt dat er bewust een negatieve sfeer is gecreëerd tijdens een inspreekavond over de mogelijke komst van een azc, gisteravond. Een deel van de mensen die luidkeels protesteerden zou ‘van buiten’ de gemeente komen.
8 reacties

Burgemeester Joseph Vos van de gemeente Steenbergen gaat er vanuit dat er gisteravond bewust een negatieve sfeer is gecreëerd tijdens de bijeenkomst over de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum. Hij denkt dat een deel van de mensen die luidkeels protesteerden ‘van buiten’ de gemeente is gekomen.

Beneden peil

Vos (CDA), waarnemend burgemeester, zei dat vanochtend op Radio 1. De door de gemeente georganiseerde inspreekavond verliep volgens hem ‘er rumoerig en soms beneden peil.’ Voorstanders van de komst van een azc hebben zich daarom wellicht niet durven uit te spreken, vreest hij. ‘Ik sluit niet uit dat mensen bang zijn om iets te zeggen over dit thema. Dat zou jammer zijn, want dat is een succes voor degenen die daarop uit zijn.’

Behalve een voorstander van een azc, werd ook de burgemeester zelf uitgejoeld en uitgescholden in de sporthal. De meesten van de ongeveer twintig sprekers die aan het woord kwamen, waren overigens tegen de opvang van vluchtelingen in Steenbergen. Vos zegt zich niet bedreigd te hebben gevoeld.

 

Noodverordening

In Steenbergen was in verband met de bijeenkomst tot middernacht een noodverordening van kracht. Die was ingesteld omdat er aanwijzingen zouden zijn dat de harde kern van Feyenoordsupporters van zins was de openbare orde te komen verstoren.

Na de meningsvormende bijeenkomst van gisteravond staan raadsvergaderingen op de agenda over de mogelijke komst van asielzoekers naar de Brabantse gemeente. Burgemeester Vos verwacht dat er in november een politiek besluit wordt genomen over de opvang.

 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door joschke op
Jeroen... mijn reactie betrof die zogenaamde adviseur die een verkeerd beleid verdedigt en die zich een oordeel velt die niet klopt waardoor ik aan zin intellectuele capaciteiten ga twijfelen... Ik ben academicus maar niet van dat nivo als Rutte die alleen maar blaaskaakt .
Door Jeroen op
Bij de laatste reactie van "Joschke" lees ik ondermeer "Toevallig heb ik mij via de mavo opgewerkt tot academicus ", als ik vervolgens zijn stukjes lees waar tekstueel weinig van klopt dan denk ik dat "Joschke" of een bizarre droom had of alleen zichzelf in de maling neemt.
Door Joschke op
Adviseur, je bent een grapjas... Toevallig heb ik mij via de mavo opgewerkt tot academicus en ben werkzaam geweest op universiteiten. Uitspraken doen zonder onderzoek is voor een adviseur dodelijk...

Feit blijft dat veel van deze gelukzoekers geen asielzoekers zijn. Ik moest lachen toen ik hoorde dat GL en d'66 verbaasd waren dat veel van de 30.000 mensen die in de pardonregeling kwamen achteraf de boel bij elkaar hadden gelogen. Nu zie je dat weer,,,

En iemand die voor oorlog en geweld vlucht komt niet na een paar jaar wonen ineens naar Noord-Europa...

Neen, ik heb geen hoge pet op van deze adviseur... want het is wel degelijk de lagere sociale klasse waar ik uit voortkom die de dupe wordt van het toelaten van de gelukszoekers want er worden veel te weinig huizen gebouwd (dank zij de vvd is de sociale woningsector kapot gemaakt), ook die De Boer die loopt te roepen dat er banen worden gecreëerd terwijl werkelozen Nederlanders in de steek worden geleten. Etc. Etc,

Het mooie Nederland wordt kapotgemaakt en dat komt dan dit soort adviseurs als Ad(viseur).

Da is gemeente Ambtenaar (management dus een man die als overbodig op de loonlijst staat en weggesaneerd kan worden) iets reëler. Debat maar ook een referendum... die bindend is en niet het vage gepraat van Samson die Nixon napraat van de zwijgende meerderheid. Nogmaals adviseur ga herscholen...
Door Gemeente Ambtenaar (Management) op
Duidelijk moeten we de tegenstemmers nog harder in het debat bestrijden.
Door Ad(viseur) op
Lang getwijfeld of ik zou reageren. Opmerkingen van Joschke zijn niet eens de moeite waard om op in te gaan. Je lees wel vaker dat mensen die vluchten voor oorlogsgeweld vandaag de dag als ' gelukzoeker' worden bestempeld. Papagaaien heet zoiets, en dat wordt gedaan door lui die werkelijk iedere vorm van educatie ontberen. Gebrekkig onderwijs is niet de enige reden voor dit soort kortzichtige reacties, wel vaak de basis voorwaarde.
Ik vraag me af wat die schreeuwers zouden doen als er in Nedrland een oorlog zou uitbreken. Toen dat vorige eeuw gebeurde vluchtten talrijke Nederlanders naar Zuid-Europa en Groot-Brittanie. Het opvangen van vluchtelingen - mensen die het oorlogsgevaar ontvluchten - is een daad van naastenliefde. Dezelfde kwaliteit heb je nodig om voorstanders te respecteren en hun inbreng te waarderen. Voors en tegens afwegen is een zaak voor democratisch gekozen bestuurders, zo hebben we het in onze democratische rechtsstaat bepaald. De AZC-hooligans verstoren niet alleen de openbare orde, ook de principes van onze rechtstaat worden aangetast. En dat zegt weer iets over het niveau in Nederland. Hoe zouden ze in China reageren als de Koning daar de mensenrechten aan de orde stelt. Vriendleijk lachen en discreet verwijzen naar Steenbergen, Woerden enz,enz.
Door Joschke op
Ach Vos, je kunt ook de boel omdraaien:
- er is geen werk voor Nederlanders ook al zijn ze hoog opgeleid, maar volgens de regering en Hans de Boer zijn de 'hoogopgeleide' asielzoekers welkom, vergetend dat wat in Verwegistant een universiteit is in Nederland amper een VMBO opleiding is.
Dank zij de vvd worden er geen woningwetwoningen meer gebouwd, maar nu er ineens zoveel buitenlanders komen, kan dat ineens wel. Als die nieuwbouwwoningen alleen voor de gelukszoekers zijn, grijpen Nederlanders ernaast.

Daarnaast wordt je misselijk van al de welkomstcomités veelal opgezet door burgemeesters die vergeten dat ze er voor de burgers van de eigemeente moeten zijn. Niet voor gelukszoekers...

Het zijn de Nederlanders uit de lagere sociale klassen die de stront over zich heen krijgen want de gelukszoekers komen niet in de wijken terecht waar de burgemeester woont.

Door Plafond op
Ik zag dat de politica die kwam opdraven als inspreker verwees naar de jaren 30, veel noten heeft het Welkom kransje niet op haar zang.
Door Jeroen op
Het pure intimidatie van een afgrijselijk niveau van deze “petjes en capuchons”. Deze "petjes en capuchons" zijn van mening dat ze oh zo stoer zijn maar dan alleen in groepen en met hun petjes en capuchons op zodat ze anoniem blijven van op een normale manier een discussie voeren hebben deze figuren nog nooit gehoord, hun wil is namelijk in hun ogen wet.
De avond begon met een intimiderende mars vanaf de markt richting de sporthal waar de inspraak avond gehouden werd bij deze mars werden er fakkels meegedragen, doet me overigens sterk denken aan Duitsland midden jaren 30 vorige eeuw.
Als zelfs de Telegraaf al schrijft over “tuig” dan moeten we ons echt zorgen gaan maken over waar we nu staan als natie, na de beelden van gisteren uit Steenbergen denk ik dat er steeds meer weldenkende mensen zich meer zorgen maken over de “petjes en capuchons” dan over een AZC in hun buurt.

Vacatures

Van onze partners