of 61441 LinkedIn

Te weinig geschikte burgemeesterskandidaten Amsterdam

Het aantal geschikte kandidaten voor de burgemeesterspost in Amsterdam is te beperkt, vindt de Amterdamse vertrouwenscommissie. In overleg met commissaris van de koning Johan Remkes is besloten de procedure opnieuw open te stellen. Dit gebeurt van 23 mei tot en met 2 juni.

Het aantal geschikte kandidaten voor de burgemeesterspost in Amsterdam is te beperkt. Dat vindt de vertrouwenscommissie uit de Amsterdamse gemeenteraad. In overleg met de Noordhollandse commissaris van de koning Johan Remkes is besloten de procedure opnieuw open te stellen. Dit gebeurt van 23 mei tot en met 2 juni.

29 sollicitanten

Er hebben nu 29 mensen gesolliciteerd. Vier van hen hebben een functie in het (lokaal) openbaar bestuur, 18 sollicitanten hebben of hadden een functie daarbuiten en 7 sollicitanten hebben momenteel geen functie of een onbekende functie. Het is niet bekend welke politieke kleur en/of leeftijd de sollicitanten hebben, wel dat er negen vrouwen hebben gesolliciteerd.

 

Optimale burgemeesterskeuze

De vertrouwenscommissie vindt het aantal geschikte kandidaten te beperkt, zo is vrijdagmiddag via de provincie Noord-Holland bekendgemaakt. ‘De vertrouwenscommissie heeft er een voorkeur voor meer benoembare kandidaten bij de procedure te betrekken om op basis van de profielschets een voordracht te kunnen maken die moet leiden tot een optimale burgemeesterskeuze’, zo laat de provincie weten. De hoop is dat de nieuwe openstelling nieuwe, potentieel geschikte, burgemeesterskandidaten oplevert.

 

Voor zomer

De huidige vertrouwenscommissie blijft in functie, de verordening op de vertrouwenscommissie blijft van kracht en het profiel van de nieuwe burgemeester blijft ongewijzigd, zo laat de provincie weten. Het streven blijft de nieuwe burgemeester voor het zomerreces te kunnen benoemen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hans de Graaf (Gemeenteraadslid) op
Goed lezen is best moeilijk Bertold. De vertrouwenscommissie vindt het aantal geschikte kandidaten te beperkt.
Door Toon op
Slechte actie: goede kandidaten uit de eerste ronde haken af als ze serieus zijn, willen geen tweede keus zijn. Zij worden met deze actie gediskwalificeerd. Verlenging van de termijn zal hoogstwaarschijnlijk geen goede kandidaten extra opleveren, ambt en profiel waren duidelijk, de termijn ook.
Door Sjaak (waakzaam burger) op
Een burgemeester van Amsterdam behoort van sociaaldemocratische huize te zijn. Dat mag toch duidelijk zijn.
Door Bertold op
CdK Remkes vindt dat er te weinig VVD-ers hebben gesolliciteerd. Geen nood, dan las je toch gewoon een 2e ronde in.
Die CdKers doen gewoon waar ze zin in hebben. Het manipuleren zit hen in het bloed (en bij Remkes ook nog eens een flinke dosis jenever).