Advertentie

Sylvana gaat voor gemeenteraadsverkiezingen

Lijsttrekker Sylvana Simons behaalde geen zetel bij de Tweede Kamerverkiezingen, maar ze hoopt met haar partij Artikel 1 zetels te winnen bij de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam.

03 mei 2017

Sylvana Simons haalde bij de Tweede Kamerverkiezingen geen zetel, maar ze probeert met haar partij Artikel 1 volgend jaar in de gemeenteraad van Amsterdam te komen.  'We hebben genoeg reden om met Artikel 1 zeker in Amsterdam mee te gaan doen”, zegt Simons tegen De Telegraaf. 'De uitslag van de laatste verkiezingen geeft aan dat er in Amsterdam behoefte is aan het geluid van Artikel 1.'

Stemmen uit Zuidoost
In de hoofdstad kreeg de partij tijdens de Tweede Kamerverkiezingen ruim 11.400 stemmen, veelal uit Zuidoost. Tijdens de komende ledenvergadering van haar partij wordt er over het voornemen besloten, maar Simons zelf heeft nog geen plannen om naar Amsterdam te verhuizen, aldus de krant. Een obstakel lijkt Simons' woonplaats te zijn. Ze woont in de naburige gemeente Ouder-Amstel en kan daarom niet op de kieslijst van de gemeente Amsterdam gezet worden.


Niet zelf
Het is dan ook nog lang niet zeker of Sylvana Simons zelf raadslid wil worden bij voldoende stemmen.

 'Ik woon al jaren in Ouder-Amstel en dat is gevoelsmatig Amsterdam. De vraag is ook of ik überhaupt geschikt ben voor de gemeentepolitiek. Als je in de gemeenteraad wilt meedoen, heb je iemand nodig die heel goed is ingevoerd op gemeentelijk niveau. De leden gaan hier tijdens de eerstkomende ledenvergadering halverwege mei over stemmen,' zegt ze tegen De Telegraaf.


Marcouch

Simons zegt als gezicht van de partij wel mee te gaan helpen met de campagne in de hoofdstad, als de plannen doorgaan. Bij de PvdA gonsde eerder de naam van oud-Kamerlid Ahmed Marcouch nog rond als mogelijk nieuwe lijsttrekker. Hij liet gisteren aan De Telegraaf weten zich toch niet te kandideren.

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Peter van Dijk / maatschappelijk werker
@Henk Donkers Er loopt helaas een riool door social media. Los van die verwerpelijke uitingen jegens haar, ervaar ik haar als controversieel en polariserend. Disproportioneel podium heeft zij gehad in Hilversum. Baudet stond in de peilingen, zij niet, maar wie zag je tot vervelens aan toe op het scherm? Nu weer hier aandacht voor haar. Wat is de nieuwswaarde?



Meer en meer lijken de praattafels van Hilversum onderdeel van de lokale t.v. en radio van Amsterdam. Zij was bekende Nederlander. Waarom? Joost mag het weten, maar overduidelijk, heel goed in zich in de picture zetten in elk geval. Dat zij bij Denk aansloot is wat mij betreft geen aanbeveling voor haar oordeelvermogen en heeft haar visitekaartje daarmee afgegeven. Daar heeft zij volgens mij wel een stoomcursus politiek op Denk-leest gekregen. Eiste arrogant bijvoorbeeld meer dan eens een ja of nee als antwoord. Er is ook grijs tussen zwart en wit. Dat is m.i. haar probleem en helaas van velen met haar.



Het is wel opvallend dat vanuit de oudste en grootste bevolkingsgroepen met een migratie achtergrond militante typen opstaan met allerlei klachten over autochtone groep. Die in de sociale huurwijken in steden toch geen meerderheid vormen naar mijn idee.



Er zijn 180 culturen waar je (op 3 na) militanten (nog) niet ziet opkomen, met de mantra dat Nederland racistisch is, xenofoob etc. Toch zouden miljoenen hier uit Afrika en MO met die oudste bevolkingsgroepen morgen willen ruilen. Dat rijmt dus niet. Meent men (inclusief mevrouw Simons) nou dat emigratie naar NL een garantie is, dat alles maar naar wens gaat? Dat gaat ook niet op voor veel autochtonen, maar die kunnen niet schuilen achter het beschuldigen van discriminatie. Discriminatie bestaat ook binnen de nieuwe culturen. Maar de focus is natuurlijk prettiger te leggen op oude Nederlanders. Waar blijven die onderzoeken op dat punt binnen de nieuwe groepen Nederlanders?



De sociologische lat ligt hier hoog. Laat men eens kijken naar eigen land van herkomst, hoe het op dat punt daar gesteld is! Zeker weten heel wat lager. Dan heb ik het niet over toeristen uiteraard. Er wordt bij vertrek uit land van herkomst wel snel van meetlat gewisseld blijkbaar! Migratie is met de huidige mobiliteit en Skype etc. niet meer wat het voorheen was en vooral ook door de omvang in aantallen uit een land.



Peter van Dijk / maatschappelijk werker
@Wiet,



Helaas is er heel wat mis in het algemeen met communicatie.



Fortuyn is 15 jaar dood. Wat zijn we opgeschoten? Wat zouden de debatten tot nu toe anders verlopen hebben als hij er nog was. Hij was socioloog. Hij zag de integratieproblemen en dat je dan de instroom maximaal moet stoppen, om niet een totaal gesegregeerd land over te houden en daarbij - zonder de oude bevolking over een dergelijke onomkeerbare, ingrijpende gevolgen voor henzelf en nazaten, te raadplegen - de autochtonen tot een grote minderheid terug te brengen in deze eeuw. In welk niet-westers land staat een leider/bevolking dat toe?



Een profeet wordt niet in eigen land geëerd. Je zag eenzelfde dynamiek als bij Fortuyn, jegens Bart de Wever in BE. Hallucinant. Ook dat wegzetten naar een bruin verleden. Sinds WOII een veel toegepaste methode, om op het eigen gelijk, een vals moreel gewicht te gooien. De Wever won overweldigend in Antwerpen. Die is partijleider van de grootste partij in BE. 30% ruim van de zetels. Sinds N-VA de grootste coalitie partij is, is dat verwijzen naar Nazi tijd gedimd. Als iets waarheid is, blijft dat waarheid. Blijkbaar was het vals en komt men ermee weg, bah! We hebben dus volop mediacratie. En een stuitende intellectuele oneerlijkheid onder politici. Maar ook in journalistiek.



Je zag media in VS tegen Trump en pro Clinton zich opstellen. Je ziet het in Frankrijk, tegen Le Pen en pro Macron.. Je zag het ook in NL en met name tegen Baudet. Altijd weer het wroeten bij Baudet naar mogelijke sappige zaken en dat zie je dan overal gekopieerd worden. Letterlijk en figuurlijk goedkoop de schermen vullen met een valeriaanbuidel, of inhoud boek als praktiserend levensmotto van Baudet verdraaien. Doel is iemand tot een ondermens neer te drukken, zoals bij Fortuyn. Dat doen ook nog hoog opgeleide mensen. Je hebt blijkbaar mensen met studiehersenen en tegelijk ook met hersendelen die verstopt zijn.



Is er ooit openlijk een Mea Culpa van die lieden gekomen die Fortuyn in de bruine hoek geduwd zo hebben? Fortuyn verdient een wit borstbeeld daar bij die andere beelden in de Tweede Kamer. Waar blijven de voorstellen daartoe. Is 15 jaar al niet ontzettend laks en laf?



Politiek en bestuur zijn slechte managers gebleken van migratie en integratie. Politiek speelde het uit om electoraal gewin en is dit in een slachtoffer kader terecht gekomen. Over communicatie gesproken! Er had een gezaghebbende nationale socioloog moeten zijn 40 jaar terug. Met team van gogen, om nefaste gevolgen van dat uitspelen van politieke belangen te dimmen. Migratie heeft een psychologische dynamiek die heftig is (aan beide kanten), zeker zoals dat hier is geëvolueerd in korte tijd. Politiek en slecht bestuur in dat opzicht, met name in grootsteden, hebben hun huiswerk beroerd gedaan.



We hebben helaas nu een Duitsland met een oorlogstrauma en met christelijke noties erbovenop vanuit Angela Merkel. Europa heeft een krachtige politieke leider nodig, geen dominee. Dat gaat deze eeuw naar chaos leiden, want als de tunnelvisie-idealisten disproportionele invloed houden, ziende blind wensen te blijven, dan gaat de wal het schip keren.



Macron gaat als hij wint, net als Obama, weinig voorelkaar krijgen. Frankrijk is niet te hervormen en EU ook niet meer met ja van 28 landen. De eigen belangen te groot van Oost en Zuid en die hebben meerderheid. Macron gaat met het bovenomschreven Duitsland mee, tot de wal het schip keert.



Met Le Pen mogelijk meer kans, dat Duitsland/Brussel niet passief verder afwachten, tot het EU/Euro schip zinkt. Proteststemmers bij PVV kozen toch maar voor Rutte, zodat VVD veruit de grootste werd. Ook NL staat als officier met handen op de rug in de stuurhut van Euro/EU schip, met dit Duitsland aan het wiel als kapitein. Noord Europa had nu met de Britten een nieuwe EU moeten construeren. Een noord, oost, zuid, en west (Britten) deel met afgevaardigden in een overkoepelende Raad voor zinnige overkoepelende samenwerking. Tusk kan dan aanblijven.Verantwoording aan eigen parlementen. Oostelijk deel is mooie buffer en kan Poetin moeilijk die als fascisten uitmaken voor intern Russisch gebruik en propaganda. Wel natuurlijk NATO bescherming (zonder Turkije) tegen Russisch gepook en gestook in Oost Europa. Le Pen heeft teveel begrip helaas voor Poetins annexatie van de Krim. De Fransen zitten met eenzelfde dilemma als de Amerikanen. Kiezen uit twee kwaden in hun ogen en media sturen naar hun voorkeur.







Wiet ten Doeschate / directeur ixad-communicatie en vormgeving. Maastricht
Er staat een verkeerde kop boven dit artikel. Uit de inhoud blijkt dat Sylvana zelf niet voor een zetel gaat.
Henk Donkers / medewerker
Gezien de enorme hoeveelheid vuiligheid die Silvana Simons over zich heen heeft gekregen bij de Tweede Kamerverkiezingen denk ik dat er in Nederland wel behoefte is aan een antidiscriminatiegeluid.
Advertentie