of 59179 LinkedIn

Succesvolle cultuurjacht in New York

Er deden meer dan zestig culturele instellingen aan de cultuurmissie mee, hoofdzakelijk uit Amsterdam maar ook enkele uit Rotterdam, Den Haag en Haarlem.
Reageer

De Amsterdamse kunst- en cultuurmissie naar New York heeft voor het Amsterdamse culturele leven concrete resultaten opgeleverd. Zo zijn voorstellingen en kunst uit New York binnenkort te zien in Amsterdam en zien Nederlandse startups uit de creatieve industrie kansen om te ondernemen in New York. Dat heeft wethouder Kajsa Ollongren (kunst en cultuur) zondag laten weten. Zij spreekt van een geslaagde reis.

Samenwerking
De openbare bibliotheek in Amsterdam gaat samenwerken met die in New York, evenals de stadsarchieven van de beide steden. Het orkest New York Philharmonic komt in 2020 het Mahler Feest openen, dat wordt georganiseerd door het Koninklijk Concertgebouworkest. Jaap van Zweden is daar chef-dirigent. Ook maakt het Amsterdamse modefestival Denim Days volgend jaar voor het eerst de oversteek. Verder gaan de twee steden nauwer samenwerken op het gebied van citymarketing.

Kwaad bloed
Het Parool
meldde eerder deze week dat de missie kwaad bloed had gezet bij minister Jet Bussemaker, omdat zij ervoor was gepasseerd. De missie was georganiseerd door Ollongren. Toen Bussemaker om opheldering vroeg, kreeg ze alsnog een uitnodiging, maar die heeft ze afgeslagen. ‘Ik heb besloten niet mee te gaan. Ik stimuleer internationalisering, maar alleen als we er veel kunnen bereiken en ook iets kunnen terughalen. Niet omdat New York zo'n leuke stad is’, aldus Bussemaker. Er deden meer dan zestig culturele instellingen aan de cultuurmissie mee, hoofdzakelijk uit Amsterdam maar ook enkele uit Rotterdam, Den Haag en Haarlem. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.