Advertentie

Strikte regels bij landelijke intocht sint in Zaanstad

Om te voorkomen dat de landelijke intocht van Sinterklaas uit de hand loopt, heeft de gemeente Zaanstad strikte regels opgesteld.

03 november 2018
zwarte-piet.jpg

Om te voorkomen dat de landelijke intocht van Sinterklaas uit de hand loopt, heeft de gemeente Zaanstad strikte regels opgesteld. 

Hekken

Het gebied waar de sint aankomt, wordt afgezet met hekken. Dat terrein is alleen via toegangspoortjes toegankelijk. Bij de poortjes is een tassen- en jassencontrole. Het meenemen van glaswerk en drones is verboden.

Ordedienst

Voor- en tegenstanders van Zwarte Piet die een demonstratie aanmelden en met wie afspraken zijn gemaakt, krijgen plekken toegewezen die ver uit elkaar liggen. De gemeente meldt dat die maatregel wordt genomen om confrontaties tussen verschillende groepen te voorkomen. De groepen moeten tijdens de intocht in hun vak blijven en zelf voor een ordedienst zorgen. Kleding die het gezicht grotendeels bedekt en het gebruik van drugs en alcohol is verboden in de demonstratievakken.

De landelijke intocht van Sinterklaas in de gemeente Zaanstad is op 17 november. (ANP)

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kevin
Nou dit wordt weer gezellig! Maar nu even serieus dit is terrorisme en daar kin je een vak voor inrichten maar dat Boeit links fascisme boeit het helemaal niets. Als ze de kans krijgen klappen ze sinterklaas dood of doen het netalsof/zogenaamd, de sinterklaas van nu is een anti piet dus een nep vest bloedbommetjes ik verbaas mij nergens over
Hans / afdelingsmanager
+ 600 politieagenten! Wat een waanzin! Hoop dat ouders met kleine kinderen massaal wegblijven...
Advertentie