of 59318 LinkedIn

Streep door fusie Eindhoven-Nuenen

Provinciale Staten van Noord-Brabant hebben vrijdag besloten dat de beoogde fusie van Nuenen met Eindhoven niet doorgaat. Het besluit viel op verzoek van inwoners van Nuenen die zich hebben verzet tegen de dreigende herindeling.
1 reactie

De beoogde fusie van Nuenen met Eindhoven gaat niet door. Provinciale Staten van Noord-Brabant hebben dat vrijdag besloten op verzoek van inwoners van Nuenen die zich hebben verzet tegen de dreigende herindeling.

 

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant menen dat Nuenen (22.000 inwoners) niet in staat is om zelfstandig te blijven en wilden de gemeente dwingen tot een fusie met Eindhoven.

De inwoners van Nuenen keerden zich in oktober in een referendum tegen Eindhoven als fusiepartner. Bijna 78 procent van de kiezers stemde tegen.


Het actiecomité Nuenen Zelfstandig haalde in januari genoeg handtekeningen op om een beslissing te forceren. Het gebrek aan draagvlak gaf in Provinciale Staten vrijdag de doorslag om een streep te halen door het fusieplan. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door JCM Vonk (Strategisch HRM-adviseur) op
Heel jammer dat PS van Brabant deze fusie tegenhouden. Maar beter zou zijn om aan te sturen op een fusie van Eindhoven met alle randgemeenten. Dat is goed voor de brainportregio en ook voor de bestuurskracht van Eindhoven als een grote stad en voor alle inwoners.