of 65101 LinkedIn

Streep door corona-blowverbod

Er komt toch geen verbod op het gebruik en bezit van softdrugs op straat in de avond en nacht. Het was een van de maatregelen die dinsdag werden aangekondigd door het kabinet om het aantal coronabesmettingen terug te brengen. De maatregel blijkt in strijd met het gedoogbeleid, laat een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid aan het ANP weten
4 reacties

Er komt toch geen verbod op het gebruik en bezit van softdrugs op straat in de avond en nacht. Het was een van de maatregelen die dinsdag werden aangekondigd door het kabinet om het aantal coronabesmettingen terug te brengen. De maatregel blijkt in strijd met het gedoogbeleid, laat een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid aan het ANP weten.

Alcohol

Het verbod op het bezit en gebruik van alcohol in openbare ruimten tussen 20.00 en 07.00 uur blijft wel van kracht. Het verbod op softdrugs op straat kwam er op verzoek van de veiligheidsregio's. Die spraken maandagavond met het kabinet over de maatregelen voor de gedeeltelijke lockdown die woensdagavond om 22.00 uur ingaat.

 

Juristen

Het kabinet nam het voorstel van de burgemeesters over. De maatregel werd na de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge naar buiten gebracht. Ook heeft het nog de hele dag op de website van de Rijksoverheid gestaan. Maar juristen kwamen er na de persconferentie achter dat het blowverbod strijdig is met het gedoogbeleid. Dat gebeurde toen zij de aangekondigde maatregelen moesten omzetten in aanwijzingen voor de noodverordeningen van de veiligheidsregio's.

 

Cannabis

De 25 veiligheidsregio’s staan op het punt om de maatregelen die de komende vier weken gelden, woensdagavond te publiceren in noodverordeningen. Volgens een woordvoerster van het Openbaar Ministerie, zal daar niets in staan over het bezit van cannabis in de avonduren op straat. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Karel (grote verbazer) op
Narcostaat 2.0 > niets nieuws onder de zon.
Door de vries (ambtenaar) op
Strijdigheid met het gedoogbeleid is alleen maar relevant als er iemand toch wil blowen ondanks het aangekondigde verbod. Als iemand zich afvraagt waarom in Nederland het aantal besmettingen zo hoog ligt, zie hier de verklaring. We willen naar eigen inzicht (al dan op basis van veesboek) alles blijven doen wat we willen tenzij het verboden is. Het resultaat van 30 jaar liberale politiek waarbij stelselmatig de overheid werd gezien als onderdeel van alle problemen.
Door Carol Stel op
Alle noodmaatregelen die tegen corona zijn genomen, waren en zijn nog steeds in strijd met de Grondwet. Maar dat was/is Justitie geen reden om deze maatregelen terug te draaien.

Dat doet ze nu wel met het blowverbod vanwege strijdigheid met het gedoogbeleid. Wat een flauwekul. Waarschijnlijk hebben de Minister van het hedonistische D66 dit binnen de coalitie geregeld. Wat een hypocrisie!
Door V6 op
Gedoogbeleid voor drugs weegt kennelijk zwaarder dan officiele wetgeving voor legale producten - curieus. Steek er nog eentje op, ministerie van Justitie!

Vacatures

Van onze partners