of 59794 LinkedIn

Stedenverbod voor professionele zakkenrollers

De VVD in Amsterdam wil een stedenverbod voor notoire zakkenrollers, vrijwel altijd Roemenen. Het stadsverbod zou in samenwerking met ander Europese steden moeten zijn.
8 reacties

De burgemeester van Amsterdam moet afspraken maken met andere Europese steden over een internationaal stedenverbod voor zakkenrollers die na hun straf actief blijven. Ook moet hij notoire zakkenrollers uit de binnenstad kunnen weren door het opleggen van gebiedsverboden. Dat vindt de VVD in de hoofdstad.

Criminaliteitsgolf Gaypride

Voor de tweede politieke partij in Amsterdam is de maat vol nadat vooral Roemeense zakkenrollers massaal toesloegen tijdens de Gay Pride. ,,We willen dat de burgemeester zakkenrollerij officieel een hogere prioriteit geeft'', liet fractievoorzitter Robert Flos woensdag weten. De VVD wil dat de Amsterdamse recherche extra capaciteit krijgt voor ,,een harde aanpak van de terreur van Roemeense roversbendes''.
 
Roemenen 

Tijdens de jaarlijkse Gay Pride afgelopen week greep de politie 46 zakkenrollers in de kraag. Daarvan hadden 43 de Roemeense nationaliteit. Tijdens snelrechtzittingen voor de rechtbank in Amsterdam werden zeven Roemenen veroordeeld, tot celstraffen van 4 tot 10 weken. Volgens de VVD is zakkenrollerij de laatste jaren schrikbarend toegenomen in Amsterdam. In 2012 was er sprake van een stijging van 36 procent. De Roemenen zijn bij deze vorm van criminaliteit oververtegenwoordigd.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Willem op
En wie gaat dat verbod dan handhaven ?
Hoe lang geleden is die botenparade nu feitelijk geleden? De opgepakte zakkenrollers staan al weer op straat. Die lachen zich toch een breuk om ons strafrechtsysteem. En al zouden ze daadwerkelijk hun, nogal minimale, straf uitzitten. Waarschijnlijk is de 'verplichte verblijfsaccommodatie' beter dan de thuissituatie. De VVD kan haar energie beter besteden door bij haar kamerfractie verhoging van de straffen te realiseren of in een wet die minimumstraffen mogelijk maakt, zodat dit soort criminelen er niet met een schaterlach om ons rechtssysteem vanaf komen.
Door Leo op
Een terecht stedenverbod voor professionele zakenrollers. De amateur zakkenrollers blijven gelukkig welkom in Amsterdam.
Door Schenk op
Als ik de VVD was, dan zou ik Jos van Rey (VVD) een masterclass laten geven aan onze Oost-Europese vrienden. Zitten ze binnen de kortste keren in het bestuur. Die mensen komen ook allemaal hier door de oproep van Mark Rutte (ook VVD): "koop dat huis, koop die auto", er moet dan ook wel heel veel te halen zijn in NL. En laten we Frans Weekers (nee maar, weer VVD) niet vergeten, de man die miljoenen euro's aan uitkeringen uitdeelt aan Oost-Europeanen die hier nooit gewerkt hebben, niet bestaan of dood zijn. En dat kan ook pas per 2014 aangepakt worden.

Onze bestuurders moeten wel een heel erg grote hekel hebben aan haar eigen bevolking met een diepe minachting. Weet u dat dit geheel wederzijds is?
Door Jos Praat (Beleidsadviseur) op
De VVD trekt weer eens een grote broek aan. Dat gaat natuurlijk allemaal weer niet gebeuren.
De dames en heren uit Roemenie zullen diep onder de indruk van de gevraagde maatregelen zijn!
Door Nobby (animal cop) op
Ha ha, @broadcaster, dat is een goeie: 1 voet op Nederlandse bodem. Dat doet me denken aan het strafrecht in Arabische landen waar diefstal het afhakken van een lichaamsdeel betekent.
Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Hoezo een stedenverbod? Laat ieder land zijn eigen criminelen bij zich houden en ontzeg niet-Nederlandse criminelen voorgoed de toegang tot ons land. Maak het strafbaar als ze daarna nog maar 1 voet op Nederlandse bodem zetten. Vrij personenverkeer moet in ieder geval niet voor gajus gelden.
Door Hor op
Twee staatsgodsdiensten ontmoeten elkaar op nichtentrots, echte kinderen hebben ze niet.
Godlof.
Door LT (lezer) op
Wat een ongelooflijk naïef verbod. Deze criminelen gaan al stelend en rovend door heel Europa en niets kan die lui tegenhouden. Zeker in Nederland wordt deze criminelen door het slappe strafsysteem en ontbreken van een uitwijssysteem geen strobreed in de weg gelegd.
Burgers zijn door deze slappe regelingen altijd het slachtoffer en dus de dupe van het ontbreken van enig daadkrachtig optreden door de Overheid.
Door onze open grenzen zal de misdaad steeds verder beslag leggen op onze ooit zo vriendelijke samenleving.