of 65101 LinkedIn

Statenlid PVV Limburg bekent financiële misstappen

De begin februari opgestapte fractievoorzitter van de PVV in Limburg en Statenlid Michael Heemels heeft 'financiële misstappen' binnen de fractie bekend. Dat laat hij donderdag in een persverklaring via zijn advocaat weten.
4 reacties

De begin februari opgestapte fractievoorzitter van de PVV in Limburg en Statenlid Michael Heemels heeft 'financiële misstappen' binnen de fractie bekend. Dat laat hij donderdag in een persverklaring via zijn advocaat weten. Heemels was ook persvoorlichter van PVV-voorman Geert Wilders. Die functie heeft hij donderdag neergelegd.

Drank en drugs
'Deze misstappen zijn voor een belangrijk deel ingegeven door problematisch drugs- en drankgebruik. Dit gebruik is in belangrijke mate toegenomen ter verwerking van stress en werkdruk', aldus de verklaring. Hij benadrukt dat hij dit niet als excuus aanvoert, maar 'louter als verklaring voor zijn irrationeel handelen'. Heemels heeft intussen professionele hulp gezocht voor zijn drugs- en drankprobleem.

Hoge bedragen
De Limburger kwam in opspraak nadat NRC Handelsblad had bericht over hoge bedragen die hij zou hebben overgeboekt naar fractiemedewerker Daryl Pfoster. Volgens Heemels ging het om gewone salarisbetalingen, maar Pfoster verklaarde dat hij de bedragen nooit heeft ontvangen.

Malversaties
Op 4 februari stapte Heemels op met als reden dat er binnen de fractie getwijfeld werd aan zijn integriteit en functioneren. Op zijn verzoek startte een onderzoek naar de financiële malversaties. Heemels verwachtte toen nog dat het onderzoek hem zal vrijwaren van de aan hem gerichte beschuldigingen.

Diskrediet
In de verklaring die hij donderdag gaf zegt de PVV'er dat hem er alles aan is gelegen de financiële misstappen in goed overleg en op een kort mogelijk termijn te vereffenen. Het is nooit zijn bedoeling geweest de PVV in diskrediet te brengen, zegt hij. (ANP)


UPDATE: Fractie doet aangifte

De Limburgse PVV-fractie heeft donderdagavond laten weten dat zij aangifte gaat doen tegen voormalig fractievoorzitter en penningmeester Michael Heemels. "financiële misstappen'' te hebben begaan. 'De PVV-fractie accepteert dit soort gedrag zoals het handelen van Heemels niet van andere partijen en derhalve dan ook zeker niet van eigen mensen’, aldus fractievoorzitter Robert Housmans van de PVV-Limburg. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ernst (beschouwer) op
@Floor Kom nou eens met iets anders dan het aloude "ja maar zij...." kleuterverweer. Als iets fout is, is het fout. Demonen mogen worden gedemoniseerd. Dus kom daar ook maar niet mee.
Door Hubert (Bestuurder) op
@floor: Dat is nou de meest domme verdediging, die je kunt maken. Zoals kleine kinderen zich verweren 'ja maar hij heeft mij ook geslagen'. Het is nu eenmaal een feit dat malversaties en zelfverrijking de laatste jaren in veelvoud bij de pvv en vvd voorkomen. Wellicht ook incidenteel bij andere partijen en als dat aan het licht komt, dan is BB er natuurlijk als de kippen bij om dat te melden. Of bedoelt floor dat zulk soort misstappen helemaal niet meer gemeld mogen worden?
Door Henk op
Ach, die pvv toch!
Door Floor de Wit (geen familie van Jan) op
Als het gaat om een VVDer of PVVer staat BB vooraan om over misstanden te berichten. Gek genoeg lees je hier bijna nooit iets over PvdAers of GroenLinksers die zich als halve of hele criminelen gedragen.

Vacatures

Van onze partners