of 60220 LinkedIn

Statenleden terug van reces voor debat over paarden

Het lot van ruim 150 konikpaarden in de Oostvaardersplassen is woensdag onderwerp van een uitzonderlijk spoeddebat in de Provinciale Staten van Flevoland.
4 reacties

Het lot van ruim 150 konikpaarden in de Oostvaardersplassen is woensdag onderwerp van een uitzonderlijk spoeddebat in de Provinciale Staten van Flevoland. 

Bureaucratie
Het debat is aangevraagd door de Partij voor de Dieren, Forum voor Democratie en de PVV. Statenleden onderbreken er hun zomerreces voor. De drie partijen stellen dat Staatsbosbeheer slecht zorgt voor de paarden en willen dat het provinciebestuur ingrijpt. De konikpaarden staan in een zogeheten vangweide van 55 hectare in afwachting van transport naar een natuurgebied in Wit-Rusland. Daar hadden ze eigenlijk al naartoe gebracht moeten worden, maar door bureaucratische problemen in hun nieuwe thuisland is het er nog niet van gekomen.

 

Brandende zon

Volgens de Partij voor de Dieren stonden de dieren vorige week in de brandende zon zonder beschutting en schaduw. De partij deed daarom aangifte bij de politie tegen Staatsbosbeheer. De beheerder van het gebied stelt dat de paarden goed bestand zijn tegen de hitte. Een woordvoerder zei eerder dat de paarden vorige zomer wel de mogelijkheid hadden om de schaduw op te zoeken, maar dat helemaal niet deden. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Wottsjer (Watcher) op
Gelukkig zijn er nog partijen en statenleden die voor de aller-echtste problemen in ons land opkomen. Ga zo door!
Door anand (adviseur) op
partij voor de dieren, leuke club:)
Door Gerrit op
Tijdens warme zomerse dagen zoekt ieder dier de schaduw op. Een beetje veehouder heeft bomen op zijn perceel staan waar dieren beschutting kunnen zoeken.
Door Criticus op
Bureaucratie ten top, of een teken van bestuurlijke onbekwaamheid: een spoeddebat van uren tijdens reces, over iets waar je niet eens over gaat en dus niets over te zeggen hebt....