of 59123 LinkedIn

Staten willen Remkes voor tweede termijn

Johan Remkes (VVD) mag van Provinciale Staten ook na juli doorgaan als commissaris van de koning in Noord-Holland. De Staten hebben positief geadviseerd over zijn herbenoeming.

Wat Provinciale Staten van Noord-Holland betreft, mag Johan Remkes (VVD) ook na juli doorgaan als commissaris van de koning.

Tweede termijn

Remkes is sinds 1 juli 2010 commissaris van de koning. Zijn ambtstermijn loopt in juli af. In oktober liet Remkes weten voor een tweede termijn beschikbaar te zijn. ‘Graag zet ik mij de komende periode in voor de mooie en sterke provincie Noord-Holland en haar inwoners’, liet Remkes eind oktober vorig jaar weten. In een brief aan Provinciale Staten schreef hij ‘met veel genoegen terug te kijken’ op zijn eerste ambtstermijn.


Herbenoeming

Provinciale Staten hebben daarop een benoemingsprocedure gestart. In een besloten vergadering hebben de Staten maandag positief over de herbenoeming geadviseerd. Het laatste woord is aan minister Plasterk van Binnenlandse Zaken (BZK). Dit is doorgaans een formaliteit. De tweede ambtstermijn van Remkes gaat in per 1 juli 2016.


Provinciekoepel

Remkes was van 2002 tot 2007 minister van BZK en daarna Kamerlid. Hij volgde in 2010 Harry Borghouts op als CdK. Tot 1 januari was Remkes voorzitter van provinciekoepel IPO. Ank Bijleveld-Schouten heeft hem opgevolgd.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door zwarver gait (de stem van het volk?) op
Tis duidelijk dat de vee-ve-dee clan die vanaf de jaren negentig nederland heeft 'bezocht' de minst consequente capabele politieke vereniging = 'ever since' met alle desastreuze gevolgen vandien(AKTUEEL: de brievenbusfirma's en urgenda) WALGLIJK Suïcidaal door types zoals remkes en jorritsma
Door Michael op
Gaat Remkes die 2e termijn ook vol maken ? Ofwel: Blijft hij CdK tot zijn 71e?
Als Minister van BZK zou ik dat toch maar even zwart op wit willen hebben. Om te voorkomen dat Remkes na een paar aar onverwacht opstapt en en rest van zijn 2e termijn wachtgeld trekt (ook wel bekend als de methode Faber).