of 61043 LinkedIn

Staten Limburg keuren gedeputeerden goed

Limburg heeft een nieuw college. De zeven leden van Gedeputeerde Staten zijn goedgekeurd door de Provinciale Staten. Forum voor Democratie maakt deel uit van het college en daarmee is Limburg de enige Nederlandse provincie waar de partij van Thierry Baudet deel uitmaakt van Gedeputeerde Staten. Ook de PVV heeft zitting in het college.
Reageer

Limburg heeft een nieuw college. De zeven leden van Gedeputeerde Staten zijn goedgekeurd door de Provinciale Staten. Forum voor Democratie maakt deel uit van het college en daarmee is Limburg de enige Nederlandse provincie waar de partij van Thierry Baudet deel uitmaakt van GS. Ook de PVV heeft zitting in het college.

Pipo de Clown

De linkse partijen in Limburg stemden vrijdag blanco of ongeldig. Ze lieten hun onvrede onder meer blijken door hun stem uit te brengen op Pipo de Clown, Max Verstappen en Jos van Rey.

GroenLinks boos
In het college zitten twee leden van het CDA. De fracties van FVD, VVD en PVV leverden een lid, en de twee andere gedeputeerden hebben lokale partijen en GroenLinks als achtergrond. Zo benoemden de Staten voormalig GroenLinks-Statenlid Carla Brugman. Oppositiepartij GroenLinks in Limburg is daarover zo boos, dat overwogen wordt haar uit de partij te zetten.


Schaamgroen

Het college ziet zichzelf als extraparlementair bestuur. Dat betekent dat gezocht wordt naar steeds wisselende meerderheden in de Staten. Maar volgens de linkse partijen is er sprake van een rechtse coalitie, waarbij Brugman als 'schaamgroen' wordt gekwalificeerd. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.