of 65101 LinkedIn

Stassen stapt op als fractievoorzitter PVV Limburg

Ze wil zich meer richten op haar taken in het Europees parlement, zegt ze. Vicefractievoorzitter Michael Heemels leidt nu de fractie in Limburg.
7 reacties

Laurence Stassen heeft het fractievoorzitterschap van de PVV in de Limburgse Staten neergelegd en overgedragen aan vicefractievoorzitter Michael Heemels.

Focus op Brussel
Dat maakte Stassen zaterdag bekend. Zij zegt zich meer op haar werk als Europarlementariër te willen richten. Ze blijft wel lid van de Statenfractie. ,,Door de crisis in Europa ligt de focus meer op Brussel'', zei Laurence Stassen in een toelichting. ,,Ik kan daardoor niet garanderen als fractievoorzitter in de Staten altijd bereikbaar en beschikbaar te zijn.''

 

Breuk in coalitie

Een felle woordenwisseling tussen Stassen en CDA-fractievoorzitter Martijn van Helvert veroorzaakte eerder dit jaar een breuk in de coalitie van PVV, CDA en VVD. Dat gebeurde rond het bezoek van de Turkse president Gül aan Maastricht in april. De PVV-gedeputeerden wilden daar wegblijven, maar onder druk van de gouverneur gingen ze toch. Tussen een gepikeerde PVV en het CDA ontstond vervolgens een heftig conflict, waarop de coalitie viel.

Kleine dictator

Stassen ontkende dat haar opstappen als fractieleider iets te maken heeft met de val van de coalitie en de wat zij noemde ,,kamikaze-actie van het CDA'' in de Limburgse Staten. ,,Als oppositiepartij krijgen we een andere rol'', zei Stassen. ,,Dan moeten we kort op de bal spelen''.

Overigens is er ook in het Europees parlement kritiek op Stassen. CDA-Europarlementariër Corien Wortmann noemde Stassen in een radioprogramma onlangs een ,,kleine dictator'' en een ,,starre tante’’. Ook is Stassen volgens Wortmann niet vaak aanwezig in het Europees parlement.

Brusselse bureaucratie

Stassen kaatste de bal terug en noemde Wortman ,,onderdeel van de Brusselse bureaucratie, onderdeel van de elite die Nederland meer kost dan dat het oplevert.'' De PVV is fel tegen een grote invloed van Brussel op Nederland.


 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Woordmann op
Oud topic...mooi om te zien hoe christendemocraten als Frau Merkel ondanks hun pro islam gekruip keer op keer in het gezicht worden gespuugd door ventje Erdogun.
Door J..C Huijerjans (Activist) op
U bent nog niet in staat in een provincie te functioneren,en nu naar het Europese parlement,met weer nog eens inmiddels 4 keer zoveel inkomen,en bij de E.U.helpen de echte Zeegers je wel door een materie wat je weer niet begrijpt.Dat is de huidige Europese politiek.Nog meer aftrek begrijp je de vraag niet heb je vele die je de weg wijzen,schandalig.
Door henk op
Mensen met dubbele politie banen deugen niet!!!! Dit geldt ook voor al die lui met dubbele commissariaten bij grote ondernemingen. Dit noemt men "het grote graaien " en door dit soort mensen zitten we nu in de problemen.
Door van dalen op
dubbele functies geven ook dubbele inkomsten, zonder dat je er meer voor hoeft te doen. Een handige manier van zakkenvullen dus. . . .
Door Willem op
Opvallend. Al die PVV'ers met een dubbele taak (gemeenteraad, PS, 2e Kamer, EU) hangen er vroeg of laat weer eentje aan de wilgen. Waar komt aanvankelijk die arrogantie vandaan te denken dat ze het allemaal wel kunnen behappen? Of is het toch noodgedwongen, bij gebrek aan 'betrouwbare' en 'loyale' kandidaten?
Door Ra op
Het CDA en CDA stemmers kruipen nou eenmaal graag voor islamisten als Gül.
Door anti-CDA. op
Als mevrouw Stassen wordt aangevallen door een collega van de belegen Chgrrrristen Democratische Aftocht verdient ze enige steun. Wat zullen we eens terugroepen? Mevrouw Wortman, nooit van gehoord!, is gezien haar uitlatingen zelf een "dictator" en een "hypocriete tante want immers van het CDA".
En: niet vaan aanwezig zijn in het Europees parlement omdat je elders flink bezig bent is toch minder erg dan vaak nutteloos aanwezig zitten te wezen.

Vacatures

Van onze partners