of 58952 LinkedIn

Stagiair vervalste aanvraag paspoorten

De man liep stage op de afdeling Publiekszaken van de gemeente en hield zich daar bezig met de aanvraag van paspoorten en identiteitskaarten. In enkele maanden tijd vervalste hij de formulieren van twaalf reisdocumenten.
4 reacties

Een 19-jarige ex-stagiair van de gemeente Utrecht is veroordeeld tot 4 maanden jeugddetentie en 12 maanden cel omdat hij de aanvraagformulieren van paspoorten en een identiteitskaart vervalste. De rechtbank in Utrecht oordeelt dat hij op grove wijze misbruik maakte van zijn positie bij de gemeente en daarmee het vertrouwen van de burger in de overheid ernstig heeft geschaad.

Aanvragen vervalst
De man liep stage op de afdeling Publiekszaken van de gemeente en hield zich daar bezig met de aanvraag van paspoorten en identiteitskaarten. In enkele maanden tijd vervalste hij de formulieren van twaalf reisdocumenten. Omdat de man in de eerste periode van zijn stage minderjarig was, bestaat zijn straf deels uit jeugddetentie. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Dikkers op
Welkom, dit is dus Nederland. Afglijder eerste klas.
Er zijn vast meer gemeentes die de gevoeligheid en vertrouwelijkheid niet meer op orde hebben.
Utrechtse gemeente ambtenaren verdienen strafpunten, in de vorm van een hoge boete. Uit eigen zak betaalt.
Door A. Willemsen op
Kent deze gemeente geen frauderisicoanalyse waar wat mee gedaan wordt? een stagiaire moet toch begeleid werken neem ik aan?
Door K. de Beer (Adviseur) op
Als dit al zo gemakkelijk gaat, dan hebben proffessionele vervalsers er waarschijnlijk helemaal geen moeite mee. @Avezathe merkt terecht op dat we bij de overheid toch af en toe wel erg naief bezig zijn zoals in dit geval. Maar mijn indruk is dat managers en ook personeelszaken alleen maar bezig zijn met productie maken en brandjes blussen. Risicoherkenning is ver weg of zelfs verdwenen. Het plezieren van de klant is volgens de politieke sturing op dit moment nr. 1. We komen onszelf nog wel tegen.
Door Jhr. van Avezathe en Zottegem (vrolijke burger) op
Welke klootviool zet dan ook een stagiair op zo'n vertrouwenspositie ? Dat vraagt ook om disciplinaire straffen voor managers en een doorlichting van de hele organisatie ! Juist met de hele terrorismedreiging moet je op zulke werkplekken geen enkel risico nemen.