Advertentie

Stadswachten Rotterdam op 30 april naar Amsterdam

Op de dag dat de troonswisseling bekend werd gemaakt, bood Rotterdam zijn hulp aan. Die werd direct aangenomen. De stadswachten uit de Maasstad hebben al enige ervaring in de hoofdstad, omdat er eerder al 150 actief waren in Amsterdam.

25 april 2013

Zeker 50 Rotterdamse stadswachten helpen op dinsdag 30 april hun Amsterdamse collega's en de politie aldaar. Dat maakte de gemeente Rotterdam donderdag bekend.

Al enige ervaring

Op de dag dat de troonswisseling bekend werd gemaakt, bood Rotterdam zijn hulp aan. Die werd direct aangenomen. De stadswachten uit de Maasstad hebben al enige ervaring in de hoofdstad, omdat er eerder al 150 actief waren in Amsterdam. Dat was tijdens de intocht van het Nederlands voetbalelftal op 13 juli 2010.


Ogen en oren
De stadswachten uit Rotterdam trekken tijdens de inhuldiging met hun Amsterdamse collega's de stad in. ,,Hun voornaamste taken zijn het wegwijs maken van de bezoekers en in de gaten houden of het evenement goed verloopt. Zij zijn daarbij de ogen en oren van de Amsterdamse politie en stadswachten'', aldus de gemeente Rotterdam.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Marc Brederoo / Consultant
Zeer onnodig. Amsterdam kan heel goed haar zaken zelf oplossen. Persoonlijk vind ik de hulp die de Rotterdam aanbiedt zeer hypocriet. Rotterdammers hebben een zeer negatief beeld over Amsterdam en haar inwoners. Sterker en erger nog. Amsterdam wordt uitgesproken als 020 en niet in een positieve zin. De Rotterdam nodigt ook nooit de Amsterdam uit om bij een evenement samen te handhaven. In 2010 was het een leuke actie om Rotterdam in Amsterdam te zien handhaven. Inmiddels zijn er zoveel evenementen geweest in Rotterdam waar Amsterdam duidelijk een contributie had kunnen leveren. Ook vind ik dat Rotterdam haar zaken in Rotterdam beter moet behartigen. Tegenwoordig zie je aldaar heel weinig toezichthouders in de wijken. Dus als Rotterdamse toezichthouders in Amsterdam zijn. Wie houdt de wacht voor Rotterdam?
Advertentie