Advertentie

Stadhuis Amsterdam heeft regenboogvlag

De regenboogvlag, het symbool van de homobeweging, wordt elke dag uitgehangen bij de Stopera, het Amsterdamse stadhuis. Dit gebeurt vanwege de Gay Pride.

01 augustus 2012

De regenboogvlag, het internationale symbool van de homobeweging, wappert de rest van de week op het stadhuis in Amsterdam. Dit gebeurt vanwege de Gay Pride, die momenteel plaatsvindt. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit dinsdag besloten na een verzoek van D66.

Vier regenboogvlaggen

Van woensdag tot en met vrijdag wordt er één regenboogvlag gehesen. Die hangt dan naast de Nederlandse, Amsterdamse en Europese vlag. Zaterdag en zondag wapperen er liefst vier regenboogvlaggen. De andere drie vlaggen worden namelijk alleen op werkdagen gehesen.

Burgemeester Eberhard van der Laan schrijft in een brief aan de gemeenteraad dat het hijsen van de regenboogvlag ,,zichtbaar laat zien dat Amsterdam staat voor een tolerante samenleving''.

Voorbeeldfunctie

D66 deed zijn verzoek vrijdag. ,,Amsterdam heeft een nationale voorbeeldfunctie wat betreft homotolerantie en kan nog steeds wereldwijd als gidsstad voor homorechten fungeren. Het hijsen van de regenboogvlag op het stadhuis kan daar aan bijdragen”, zei D66-gemeenteraadslid Gerolf Bouwmeester toen.

Kamervragen

Er was de afgelopen tijd veel te doen over de vlaggen op het Amsterdamse stadhuis. Dat kwam door het besluit om elke dag de Europese vlag te hijsen, naast die van Amsterdam. De Nederlandse vlag zou alleen, zoals gebruikelijk, op nationale feestdagen en bij bijzondere gelegenheden wapperen. Het leidde tot Kamervragen van de PVV. Later besloot de gemeente om elke werkdag alle drie de vlaggen te hijsen.

De Gay Pride begon zaterdag en duurt nog tot en met zondag. Het hoogtepunt is net als ieder jaar de botenparade over de grachten. Die is zaterdag.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Kritikus / Geen Hagenees
Vlaggen als uiting van een tolerante samenleving?

Waren die homo's nu maar eens tolerant.
Ambtenaar
@Karp ... en op welk gebied zijn "die homo's" dan intolerant?



Hooguit in het niet tolereren van intolerantie me dunkt.
Advertentie