of 59082 LinkedIn

Sportwethouders pakken noodlijdend voetbal aan

Gemeenten met betaald voetbalorganisaties (bvo's) binnen hun grenzen gaan samenwerken om zo de nijpende financiële situaties bij clubs beter en eerlijker tegen te kunnen gaan. Dat maakte de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) woensdag bekend.
2 reacties
Gemeenten met betaald voetbalorganisaties (bvo's) binnen hun grenzen gaan samenwerken om zo de nijpende financiële situaties bij clubs beter en eerlijker tegen te kunnen gaan. Dat maakte de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) woensdag bekend.

Uitwisseling ervaring
Uit een eerste bijeenkomst is gebleken dat sommige gemeenten vaker of eerder een subsidiepot vinden om een club in nood te helpen dan andere. Met het uitwisselen van ervaringen hopen de gemeenten in samenwerking met de clubs een gezonde en eerlijke sector betaald voetbal te creëren.

Platform
Woensdag was de eerste bijeenkomst, waarbij 23 wethouders aanwezig waren. Besloten is dat gemeenten in de toekomst het overleg via het op te richten Platform Betaald Voetbal voortzetten. Daarbij zal ook de voetbalbond KNVB aanschuiven.

300 miljoen
In een NOS- enquête zeggen de sportwethouders van gemeenten met een betaald voetbalclub dat ze nauwelijk zicht hebben op de financiële situatie van die clubs, ook niet als ze daar financieel bij betrokken zijn.De afgelopen vijf jaar hebben Nederlandse gemeenten 300 miljoen euro in betaald voetbalclubs gestoken. De gemeenten hebben de clubs niet via directe subsidies gesteund, want staatsteun is verboden.De bijdragen gaan via regelingen waarmee gemeenten bijvoorbeeld skyboxen kopen of een trainingscomplex, aldus de NOS

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door norbert (wijkzaken) op
Zijn dit nu linkse hobby's of rechtse? Feit is dat er heel veel gemeenschapsgeld naar een bedrijfstak gaat waarvan er maar een handjevol clubs het financieel/economisch goed doen. Waarom besluiten gemeentebestuurders tot zoiets. Doen ze het in hun broek voor de harde kern supporters of denken ze hiermee hun gemeente op de kaart te zetten? Mijn idee is om de boel te saneren voordat clubs door de rechter failliet worden verklaard. Een Eredivisie betaald voetbal van 16 teams met play-offs met behoud van punten per blok van 4. Idem voor de Eerste Divisie met ruimte voor "betaalde" amateurs. De Topklasse kan terug naar 14 ploegen maar beide winnaars mogen doorstromen naar de Eerste Divisie.
Door Jos Praat (beleidsadviseur) op
300 miljoen subsidie uit de gemeenschapspot aan slecht presterende (sport)bedrijven met inadekwaat management en overbetaalde werknemers? Aardig precedent voor andere ondernemers die het momenteel moeilijk hebben...........