of 59082 LinkedIn

Sportwethouder in de fout

De oproep voor de huldiging van Mirjam de Koning door de wethouder in Almere was een foutje: Mirjam de Koning komt uit Aalsmeer.
Reageer

Als sportwethouder van Almere dien je toch te weten welke sporters uit je gemeente naar de Paralympics zijn afgereisd. Sportwethouder René Peeters (D66) van Almere wist dat niet.

Zodra hij hoorde dat Mirjam de Koning tijdens de Paralympics goud had gewonnen op de 50 meter vrije slag, begon hij enthousiast te twitteren over de overwinning van deze Almeerse en riep hij burgemeester Jorritsma op een huldiging te organiseren.

Ook tijdens een interview met Omroep Flevoland sprak hij vol enthousiasme en trots over de prestatie van deze plaatsgenoot. Maar helaas, Mirjam de Koning komt niet uit Almere, maar uit Aalsmeer.

 Geconfronteerd met zijn geografische uitglijder bleef er van zijn aanvankelijk enthousiasme weinig over: ‘O, dan is het buitengewoon vervelend’, sprak de wethouder. Hij zei het bericht van een ‘zeer betrouwbare bron’ te hebben vernomen. Maar hij gaf toe de zwemster ‘niet goed te kennen’. Oeps...

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.