of 64204 LinkedIn

'Sporthaltournee' vluchtelingen gaat door

Hoewel het COA dacht dat het vanaf januari niet meer nodig zou zijn, wordt er ook in januari weer gebruik gemaakt van crisisopvang voor vluchtelingen. Zij kunnen maximaal 72 uur blijven en moet dan naar de volgende crisisopvang, etcetera.
2 reacties

Ook in januari nog crisisnoodopvang In de eerste weken van januari wordt nog steeds gebruik gemaakt van crisisnoodopvang voor vluchtelingen. Dit heeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) woensdag laten weten. Rijk, provincies en gemeenten gingen er nog van uit dat crisisnoodopvang in 2016 overbodig wordt, toen zij in november een akkoord sloten over de huisvesting van vluchtelingen.

Gesleep
Bij crisisnoodopvang blijven de vluchtelingen maximaal 72 uur op een plek. Er is veel kritiek op het gesleep met de buitenlanders van opvangplek naar opvangplek, oftewel de sporthaltournee door Nederland. Momenteel zitten nog zo'n 800 mensen in negen crisisnoodopvanglocaties. Volgens het COA wordt er hard aan gewerkt om ,,op korte termijn'' geen gebruik meer te maken van crisisnoodopvang. Of dit doel wordt gehaald, hangt onder meer af van de instroom van nieuwe vluchtelingen, aldus het COA.(ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Govert op
De ongelooflijke naiviteit bij bestuurders: er van uitgaan dat er in 2016 geen crisisvang nodig is. Let maar op, in 2016 komen er minstens 2x zo veel asielzoekers ons land binnen als in 2015. De vraag is alleen nog in welke maand de 100.000 wordt gepaseerd. Oktober ?
Door Welkom! op
De links-gristelijke Goedmensen die deze sloebers thuis op zouden vangen hoor je niet meer.

Vacatures

Van onze partners