of 65101 LinkedIn

Spoeddebat Limburg om graaiersregeling

Alle door de provincie gesubsidieerde instellingen waarvan de directeur meer dan de balkenendenorm (193.000 euro) verdient, konden volgens dat concept-voorstel worden gekort. GS wijzigde dit nu:
9 reacties

PVV en SP in Limburg willen een spoedvergadering van de Provinciale Staten vanwege het aanpassen van de zogenoemde graaiersregeling door de Gedeputeerde Staten (GS). De partijen zijn woedend omdat GS buiten de Provinciale Staten om een maatregel op het inperken van topinkomens heeft gewijzigd.

Balkenendenorm

De Provinciale Staten bespraken in april een concept-voorstel van GS over het inperken van topinkomens. Alle door de provincie gesubsidieerde instellingen waarvan de directeur meer dan de balkenendenorm (193.000 euro) verdient, konden volgens dat concept-voorstel worden gekort. GS wijzigde dit nu: alleen instellingen die voor meer dan de helft provinciale subsidie krijgen, vallen onder de regeling.

Buiten spel

Deze wijziging schoot PVV en SP in het verkeerde keelgat. ,,Dit pikken we niet'', zei SP-fractievoorzitter Thijs Coppus zaterdag. PVV-fractievoorzitter Michael Heemels zei dat het niet zo kan zijn dat het hoogste orgaan van de provincie, de Provinciale Staten, op deze manier buiten spel wordt gezet.


Gesteund
De spoedvergadering komt er, omdat een voorstel daartoe door voldoende Statenleden gesteund wordt. Verantwoordelijk gedeputeerde Mark Verheijen (VVD) was zaterdag niet voor commentaar bereikbaar.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Vincent Lorijn op
Blijkbaar hebben de kiezers in Limburg er minder moeite mee. Ze hebben de VVD veruit de grootste gemaakt in Limburg.
Door Bataaf (adviseur) op
Er zit weer een wereld van verschil tussen wat de VVD zegt en wat zij doen.
Door vico (gemeenteambtenaar) op
Typisch weer VVD om dit soort zaken zo te regelen, hoezo "wij zijn voor werkend nederland"', "graaiend nederland"" zullen ze bedoelen en op hoog niveau zakken vullen met gemeenschapsgeld
Door Jan op
wat doet iedereen opgewonden, jaren zit politiek-Nederland dit soort zaken toe te staan met het oog hun eigen toekomst te regelen, denken we nu echt dat zo'n voorstel ook daadwerkelijk uitgevoerd zal gaan worden op een manier dat er niet meer gegraaid kan worden. Kan het niet meer rechtstreeks via de loonlijst, dan krijgt die directeur het wel via een zzp-constructie of via een bijzonder soort onkostenvergoedingen. Zowel links (PvdA) als rechts (VVD) als wat er tussenin zit (GL, D66, CDA) zit er niet op te wachten op de kansen om te graaien te verkleinen, ook zij denken aan hun toekomst.
Door Joschke op
Zie hoe de boevenbende van Rutte het begrip democratie invult. De hele partij deugt niet en zou als mensvijandig verboden moeten worden
Door Roland Lindenbergh (klantmanager Zorg) op
De PvdA zit daar nota beide bene in de GS...

Daarom is het zo belangrijk om SP te stemmen!
Door maria (sociaal budget coach) op
Typisch voorbeeld van vriendjespolitiek aan de bovenkant van de samenleving. Wie kan dat betalen jan modaal en de mensen aan de onderkant van de samenleving. Waar is hier nog sprake van socialitieit, gemeenschapszin. Het is alleen maar ikke ikke ikke en de rest kan stikken. Hoe de anderen boven water blijven en met het beetje alles moeten betalen moeten die maar zien.

Wat verdienen de schoonmaakster, verplegers enz.. op de werkvloer van die instellingen.?
Hoeveel netwerkborrels,golfafspraken zijn nodig geweest om die regel aan te passen.
Go gek he dat de mensen de top niet geloven?
Door flip op
Duidelijk gevalletje van arrogantie van de macht, en ook wel typisch Limburgs - ze denken daar nog steeds dat ze overal mee weg kunnen komen omdat ze daar al eeuwen ongegeneerd hun gang hebben kunnen gaan. Tijd om ze ongenadig en zeer, zeer duidelijk terug te fluiten.
Door Jan op
Typisch VVD-gedrag.

Vacatures

Van onze partners