of 58952 LinkedIn

Speciale stuurgroep tegen handgranaten

Een speciale stuurgroep is door de gemeente Amsterdam ingesteld om te onderzoeken welke maatregelen er kunnen worden genomen tegen de handgranaten en andere explosieven die de laatste tijd regelmatig worden aangetroffen in de stad. De stuurgroep zoekt hierin samenwerking met andere overheden.
1 reactie

Amsterdam stelt een speciale stuurgroep in om te bezien welke maatregelen er kunnen worden genomen tegen de handgranaten en andere explosieven die de laatste tijd regelmatig worden aangetroffen in de stad. De stuurgroep zoekt hierin samenwerking met andere overheden.

Meer handgranaten en plofkraken

Burgemeester Femke Halsema heeft dat zondagavond bekendgemaakt, namens de Amsterdamse driehoek die wordt gevormd door politie, justitie en gemeente. Halsema noemt de toename sinds 2018 van het aantal incidenten met handgranaten en de stijging van het aantal plofkraken als reden om de taskforce geweld en intimidatie op te richten. 'Dit soort incidenten raakt niet alleen de betreffende ondernemers, maar levert ook groot gevaar op voor omwonenden en voorbijgangers', aldus de burgemeester.

Samenwerkende overheden
Zij wil weten hoe 'samenwerkende overheden' deze strafbare feiten en incidenten zouden kunnen voorkomen. Zondagochtend werd nog een explosief gevonden en onschadelijk gemaakt bij een coffeeshop aan de Brouwersgracht en was er een explosie op het Delflandplein, vermoedelijk een plofkraak. Alleen deze maand al werd er in de Spuistraat drie keer een handgranaat gevonden. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Overheid is bang! op
Zolang er nog wijken zijn waar marocs en ander tuig de dienst uitmaken, npo 1,2,3, u beter bekend als staaromroep 1,2, en 3, deze beelden bewust niet uitzenden en de overheid niets durft, gaat er niets veranderen. Overheid moet met speciale teams die criminelen oppakken checken, paspoort afpakken en als (vroeger vielen ze flink van de trap in het politiebureau) het kan, meteen het land uitzetten. Werkt een land niet mee, flikker je ze 's nacht voor de kust uit de boot, weg ermee. Maar ja, als zelfs ambtenaren ongestraft 211.000 euro kunnen stelen en miljarden over de balk mogen gooien, vrij zijn te mogen stelen van de burger, vrees ik dat Jan met de Pet het zelf weer moet oplossen. Wat zich op den duur wreekt, of denken jullie dat burgers dit blijven pikken?