of 62812 LinkedIn

SP-Statenleden zouden monddood worden gemaakt

Statenleden van de SP in Noord-Brabant worden zwaar onder druk gezet om de SP bij stemmingen als betrouwbare coalitiepartner over te laten komen.
3 reacties

Statenleden van de SP in Noord-Brabant worden zwaar onder druk gezet om de SP bij stemmingen als betrouwbare coalitiepartner over te laten komen. Ze worden monddood gemaakt.

De SP maakt sinds vorig jaar voor het eerst in de geschiedenis deel uit van een college van Gedeputeerde Staten. De huidige SP-fractie in Brabant krijgt echter niet de ruimte om zich te profileren op punten die niet zijn vastgelegd in het coalitieakkoord met CDA en VVD, meent de ervaren SP’er Van Zeeland.

Geen vertrouwen

Binnen de fractie van de SP in Noord-Brabant ontbreekt het aan onderling vertrouwen en teamgeest, zegt zowel Van Zeeland als Pauel. Fractievoorzitter Nico Heijmans heeft onvoldoende inspanning geleverd om dat op te lossen, zegt Van Zeeland.

Crisis

Binnen de SP in Brabant ontstond eind december een crisis, toen de helft van de fractie tegen het natuurakkoord van staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) stemde. Van Zeeland en Pauel maakten deel uit van de tegenstemmers.

Afvallige

Van Zeeland voelt zich weggezet als niet-loyaal en heeft naar aanleiding daarvan besloten zijn zetel op te geven. Pauel voelt zich behandeld als een afvallige. ,,Ik ben het niet eens met de suggestie dat de SP niet klaar is voor bestuursverantwoordelijkheid. Maar bestuursverantwoordelijkheid legitimeert niet elke beslissing die haaks staat op het landelijke SP-beleid’’, zei Pauel dinsdag.

Het duo blijft wel lid van de SP.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Westlander op
Opvallend dat de NOS, PW, RTL en de hele mediasantemekraam hier niets over hebben gezegd en geschreven. Als er bij de PVV statenleden opstappen is het wereldnieuws. Als het bij de SP gebeurt schuift het automatisch onder het vloerkleed.
Door SP lid op
'kunnen ze er eindelijk iets aan doen en dan doen ze het niet'. Een heel duidelijk teken waar de SP heen gaat. De SP zegt regeringsverantwoordelijkheid te willen zodat we dan iets kunnen doen aan al die misstanden die we aankaarten. Eenmaal onderdeel van een coalitie kun je niet al je eisen in één keer behalen, maar compleet tegen je principes ingaan maakt je totaal nutteloos. Als de SP landelijk in het kabinet komt gebeurt er hetzelfde, dan hebben we geen oppositie meer. En binnen een paar jaar is dan Wilders aan de macht.
Door acam van hest (jurist bestuursrecht) op
heel begrijpelijk van Ron van Zeeland en Ellen. Onbegrijpelijk is dat de SP de verstinking van Brabant door laat gaan: kunnen ze er eindelijk iets aan doen en dan doen ze het niet! De intensieve veehouderij is het grootste probleem in onze provincie. Ron is eerlijk en betrokken: je kunt niet met iets meestemmen waar je het totaal mee oneens bent en waarbij je 'aan den lijve' (zo is Ron wel) hebt ervaren hoe het is in de stinkprovincie. ellen ken ik niet dus sorry!
alice van hest overloon

Vacatures

Van onze partners