Advertentie

SP-raadslid Tilburg stopt vanwege afdracht

De fractievoorzitter van de Tilburgse SP geeft haar raadszetel op. Ze weigert haar raadsvergoeding aan de partijkas af te staan.

16 april 2012

De fractievoorzitter van de SP in Tilburg, Veerle Slegers, stopt als fractievoorzitter uit onvrede over de financiële afdrachten die ze moet betalen. Dat heeft ze maandag laten weten. 

Partijkas
De SP heeft als stelregel dat raadsleden een groot deel van hun vergoeding in de partijkas storten. Die afspraak geldt ook voor Kamerleden. Slegers had een conflict met het landelijk bestuur, omdat ze weigerde 75 procent van haar vergoeding af te dragen. De regeling staat al langer ter discussie.

Regeling
,,Als kostwinner heb ik te weinig tijd over om door bezoldigde arbeid een redelijk gezinsinkomen te verwerven'', zegt ze. ,,Daarom stel ik mijn raadszetel ter beschikking aan de afdeling Tilburg.'' Ook gaat ze met de partij praten over een regeling voor het bedrag dat ze volgens de afdrachtregeling nog zou moeten betalen.

Slegers levert haar zetel in op verzoek van de partij. Ze is dat niet verplicht. Als ze had geweigerd, zou ze echter zijn geroyeerd als SP-lid en zou ze haar werk als lid van Provinciale Staten hebben moeten staken. Dat hoeft nu niet.

Voedselbank 
Begin dit jaar werd SP-raadslid Simon Polman uit Lelystad nog geroyeerd, omdat hij het afgesproken deel van zijn raadsvergoeding weigerde af te staan. Hij wilde zijn zetel niet opgeven.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Ellen
In ieder geval maakt dit soort berichtgeving heel duidelijk wat we kunnen verwachten met de SP in de regering: iedereen mag houden wat blijkbaar nog onder het bestaansminimum ligt (in ieder geval voor een gezin) en de rest gaat naar de partij. Waarom doet me dit zo aan Animal Farm denken?
Gerard Wiegerinck / adviseur wonen
Is dat nou werkelijk zo? - dat je als partijlid wordt geroyeerd, je DUS je zetel kwijt bent? Ik dacht dat raadsleden bij verkiezingen werden gekozen door de kiesgerechtigden. Niet naar willekeur op feodale gronden worden benoemd en ontslagen door partijbonzen uit het Brabantse Kremlin.
Habets / burger
Waarom terugtreden om financiele redenen. Je weet toch dat als je voor het SP partijbelang je inzet je dit voor liefdewerk/oudpapier moet doen.

Kennelijk is de SP liefde van haar niet zo rood.
Advertentie