of 58952 LinkedIn

SP-politicus Pulles wordt priester

Pulles was behalve raadslid ook coördinator van de jongerenafdeling en bestuurslid van de SP in Maastricht. Hij wil priester worden en treedt daarom toe tot het seminarie van Rolduc.
1 reactie

De fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad van Maastricht, Bram Pulles, stopt ermee. Hij wil priester worden en treedt daarom toe tot het seminarie van Rolduc.

Zeer waardevol
‘Dat besluit is het gevolg van gebed, van persoonlijke ontwikkeling en van de durf om op de roepstem van de Drie-ene God antwoord te geven’, laat de 25-jarige Pulles dinsdag weten. ‘Ik heb de samenwerking binnen de fractie, maar ook binnen de coalitie en met de verschillende collegae in de raad en het college immer als zeer waardevol ervaren. Met enige pijn in het hart, maar tevens in het volste vertrouwen dat ik hier de juiste stap zet neem ik daarom afscheid van de Maastrichtse politiek.’

Geen verrassing
Pulles was behalve raadslid ook coördinator van de jongerenafdeling en bestuurslid van de SP in Maastricht. Voor afdelingsvoorzitter Jack Gerats van de SP Maastricht komt de stap van Pulles niet als een verrassing. ‘We kennen de religieuze kant van Bram. Hij is al een tijd zoekende geweest. Bram gaat ervoor, ook al is deze stap ongebruikelijk in de huidige samenleving.’

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Carol Stel op
Stel dat de kop van dit artikel had geluid "Politicus wil piloot worden".

Dan zou de eerste reactie zijn: Leuk. Maar dan moet je wel eerst een opleiding volgen. En die dan ook eens met goed resultaat (diploma o.i.d.) afronden.

En zo is het ook met priester worden. Bram wordt nu geen priester, Bram gaat een opleiding tot priester doen. Pas daarna dan zal blijken of hij bekwaam genoeg is tot dit ambt.