of 64621 LinkedIn

SP Hoorn mag niet meedoen aan verkiezingen

De lokale afdeling van de SP in Hoorn mag in maart niet meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat heeft het landelijk partijbestuur besloten.

De lokale afdeling van de SP in Hoorn mag in maart niet meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dat heeft het landelijk partijbestuur besloten.

Onvoldoende geworteld

De lokale SP in Hoorn zit nu met 4 zetels als coalitiepartij in de raad. De SP in Hoorn maakt al acht jaar deel uit van de raad. De partij heeft een wethouder, Nel Douw, in het college. Het landelijke partijbestuur vindt de lokale afdeling op dit moment te kwetsbaar en ‘onvoldoende geworteld in de samenleving’, zo heeft het aan de Hoornse afdeling laten weten.

Actiepartij
Van partijvoorzitter Ron Meyer is bekend dat hij groot belang hecht aan de SP als actiepartij. De lokale partijen worden beoordeeld op hun aanwezigheid in de wijken. De Hoornse SP kon vanwege het wegvallen van twee actieve leden door ziekte en overlijden  die positie de afgelopen jaren niet waarmaken.

Sociaal stempel
Het bestuur van de lokale afdeling meent dat het desondanks de afgelopen jaren redelijk is gelukt om de burgers goed te vertegenwoordigen in de raad en een stevig sociaal stempel heeft weten de drukken op het beleid in de gemeente Hoorn. Het bestuur van de lokale SP geeft toe dat dit ten koste is gegaan van de aanwezigheid in buurten, ‘door gebrek aan menskracht.’ Op haar website zegt de SP Hoorn dat het bestuur en de fractie het landelijke beleid ten zeerste betreurt, ‘maar we zullen het besluit respecteren.’

Actie-meetlat
De SP heeft momenteel 400 raadsleden en 50 wethouders in de Nederlandse gemeenten. Het landelijke partijbestuur legt momenteel meerdere lokale afdelingen langs de actie-meetlat.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Carol op
Noord - Korea is er niets bij.
Door Joost (ambtenaar) op
De landelijke SP vind rellen schoppen en schreeuwen belangrijker dan bestuur en beleid! Ik hoop dat het de betrokken raadsleden en wethouder in Hoorn lukt om als lokale partij aan de verkiezingen mee te doen en in de raad te komen