Advertentie

Snoepreisjes corporatiemedewerkers afgeblazen

Bij de Limburgse woningcorporatie Wonen Zuid in Limburg staat de klant voorop. Niet alleen is de dienstverlening erg belangrijk, maar ook het inlevingsvermogen in hun klanten staat bij de verhuurder hoog in het vaandel.

18 maart 2009

Turkije, Suriname, Marokko
Om zich te verdiepen in de vele culturen van hun huurders werden er voor alle medewerkers studiereisjes gepland naar landen als Turkije, Suriname en Marokko gepland. Kosten: 200 duizend euro.

 

Geldsmijterij
Daar stak SP kamerlid Paulus Jansen een stokje voor: ’Ik vraag mij af wat de huurders vinden van deze geldsmijterij. We zitten midden in een economische crisis en de problemen op de woningmarkt zijn aanzienlijk. Je zou toch zeggen dan de woningcorporatie haar geld wel beter kan besteden.Volgens de wet moeten woningcorporaties sober en doelmatig handelen. Dit soort snoepreisjes vallen duidelijk niet onder die definitie. Ik hoop dus dat de woningcorporatie een annuleringsverzekering heeft,’ schrijft het kamerlid op zijn website.

 

Maatschappelijke druk
Wonen Zuid heeft de reisjes ‘onder de maatschappelijke druk’ weliswaar gecanceld maar staat er nog steeds achter: ‘Elke organisatie die te maken heeft met verschillende culturen weet dat communicatie soms moeilijk gaat,’ verdedigt een woordvoerster van Wonen-Zuid zich over de noodzaak van de reisjes. Op de vraag of tweehonderdduizend euro niet wat veel is voor scholing in begrip wil de woordvoerster echter geen antwoord geven: ‘Daar doen wij geen uitspraken over, ik verwijs u naar de website.’

 

Reactie onderschat
Op de website staat onder andere in een verklaring: ‘Wonen Zuid staat nog steeds achter het idee van de studiereizen. Onze doelstelling om ons meer te verdiepen in onze klanten en hun verschillende achtergronden blijft overeind. Gezien de maatschappelijke druk naar aanleiding van de berichtgeving in de media hebben we de voorbereidingen voor de studiereizen stop gezet. Mogelijk hebben we de maatschappelijke reacties onderschat. Daarmee schieten we het doel dat we met onze studiereizen voor ogen hebben voorbij.’

 

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Vasup / beleidsmedewerker
Heel goed van de lokale SP. We moeten nog waakzamer zijn dat niet onnodig allerlei onzinnige uitgaven gedaan worden. Dit was echt een snoepreisje!
Allereerst is het van belang dat onze allochtone bewoners zich inleven in de nederlandse cultuur.
Lucien
Ik denk inderdaad dat de mensen die hier naar toe emigreren zich beter van te voren moeten inleven waar ze terecht komen en wat er in een land als de onze voor een gedrag, taal, cultuur, etc. gevraagd wordt om hier goed te kunnen leven. Dus ik ben het met de mening van de SP helemaal eens. We kunnen het geld hier beter besteden, zodat bijvoorbeeld de huurkosten niet te sterk stijgen.
Hans casteleijn / als lezer
Chapeau voor de Limbugse SP. Het regentengedrag en nepotisme in de woningbouwwereld heeft toch wel groteske vormen aangenomen.

Begrijpen die bestuurders nu werkelijk niet dat je inburgeren gewoon in Limburg zelf doet en je contacten met de huurders gewoon bij hen thuis doet ? Het gaat in het beleid wel om het Hier en Nu.

Ik geloof niet hun naïviteit. Ik denk dat de heren en dames gewoon zin hadden in een uitbundige en luxetrip met elkaar. Daar wijst de begrootte reissom ook wel op.




Advertentie