of 59318 LinkedIn

Sliedrechtse oud-wethouder vrijgepleit na integriteitsrapport

De in april opgestapte wethouder Len van Rekom (VVD) heeft zich volgens een integriteitsrapport van Bureau Berenschot niet schuldig gemaakt aan belangenverstrengeling. Volgens het college is zijn reputatie ten onrechte beschadigd.

De in april opgestapte wethouder Len van Rekom (VVD) heeft zich volgens een integriteitsrapport van Bureau Berenschot niet schuldig gemaakt aan belangenverstrengeling. Volgens het college is zijn reputatie ten onrechte beschadigd.

Opmerkingen over bestuursstijl

Van Rekom diende zijn ontslag in nadat in april opmerkingen over zijn bestuursstijl in het informateursrapport bleken te staan. Hij werd onder meer beschuldigd van belangenverstrengeling bij een vijftal projecten en stapte op omdat hij de coalitievorming niet wilde belemmeren.

 

‘Geen moment getwijfeld’

De beschuldigingen, deels afkomstig van D66-fractievoorzitter René de Munck, zijn volgens Bureau Berenschot alle vijf onterecht. Zowel het college als de plaatselijke VVD-afdeling reageerden op de uitkomst van het integriteitsonderzoek met de mededeling dat zij geen moment hadden getwijfeld aan de integriteit van Van Rekom.

 

‘Beschuldigingen raken rest college’

‘We benadrukken dat we altijd in de integriteit van Van Rekom hebben geloofd’, aldus het college in een verklaring. ‘Dat dit terecht was, wordt nu door het rapport onderstreept. De beschuldigingen aan het adres van Van Rekom raakten ook de rest van het (toenmalige) college. Wij werken als een team aan een beter Sliedrecht en daar staan we voor. Als een van ons ten onrechte wordt beschuldigd, dan raakt dat ons allemaal.’

 

Aangifte smaad en laster

‘Helaas moeten wij constateren dat ook afgelopen weekend, nadat het onderzoeksrapport openbaar was geworden, opnieuw ongefundeerde beschuldigingen werden gedaan’, laat het college tevens weten. ‘Ook werd de onafhankelijkheid van het rapport van het gerenommeerde bureau Berenschot in twijfel getrokken.’ Van Rekom heeft laten weten aangifte te doen van smaad en laster tegen D66-fractievoorzitter De Munck, plaatselijke ondernemer Anne de Vries en tegen journalist Peter Donk. De ontkrachte beschuldigingen zouden van hen afkomstig zijn.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Toine Goossens (Toezichthouder gedrag en moraal) op
Ik ben benieuwd wat D66 plaatselijk én landelijk gaat doen om deze fractievoorzitter te schorsen en een integriteitsonderzoek tegen hem te starten.