of 65101 LinkedIn

Slechts 8 gemeenten organiseren vuurwerkshow

Slechts acht gemeenten hebben voor Oud en Nieuw een speciale vuurwerkshow georganiseerd. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS.

Slechts acht gemeenten hebben voor Oud en Nieuw een speciale vuurwerkshow georganiseerd. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS.

Minder slachtoffers
De omroep benaderde 273 gemeenten met de vraag of zij zelf een vuurwerkshow organiseren. Alleen Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Apeldoorn, Hilversum en Zoetermeer hebben een dergelijk evenement op de planning staan. De rest van de 273 benaderde gemeenten niet. De Stichting Maatschappij en Veiligheid had de gemeenten opgeroepen om met professionele vuurwerkshows te komen. Dit, in combinatie met vuurwerkvrije zones, zou tot minder schade en slachtoffers moeten leiden.

 

Meebetalen

Er is ook een aantal gemeenten dat geen eigen vuurwerkshow organiseert, maar het wel mede mogelijk maakt. Zo betaalt de Groningse gemeente Ten Boer mee aan een vuurwerkshow van de Vereniging van Dorpsbelangen en organiseren inwoners van Zaltbommel zelf een vuurwerkbijeenkomst. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Misschien is het de vraag of dergelijke maatregelen van onder af of van boven af moeten komen.

Vacatures

Van onze partners