of 64277 LinkedIn

Sjraar Cox waarnemer in Eijsden-Margraten

Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock

Waarnemend gouverneur Johan Remkes van Limburg heeft Sjraar Cox (PvdA) benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Eijsden-Margraten. De benoeming gaat dinsdag in, maakte de provincie Limburg maandagavond bekend.

Bestuursopdracht

Cox kreeg de van Remkes de bestuursopdracht mee om de bestuurlijke verhoudingen in Eijsden-Margraten te verbeteren. Verder dient de waarnemend burgemeester een goed functionerend openbaar bestuur in de gemeente te bevorderen met open verhoudingen naar alle fracties toe naast het bevorderen van betrokkenheid en participatie van de burgers bij en in het gemeentelijk beleid.

Daadkrachtig bestuurder
Cox was van 2006 tot maart 2020 burgemeester van Sittard-Geleen. In die periode heeft hij zich een daadkrachtig bestuurder getoond die in Sittard-Geleen belangrijke ontwikkelingen in gang heeft gezet dan wel heeft vlot getrokken, laat de provincie Limburg in een persbericht weten. 


Raadslid en wethouder
Daarbij is Cox goed bekend met de gemeente Eijsden-Margraten en de regio Zuid-Limburg, want zijn
politiek-bestuurlijke carrière begon in 1982 als gemeenteraadslid in de gemeente Margraten. Van 1990 tot 1992 was hij er wethouder. Daarna werd hij achtereenvolgens burgemeester van de gemeenten Diever, Nuth en Veldhoven. Als burgemeester van Sittard-Geleen ging hij op 15 maart 2020 met pensioen.


Integriteitsaffaire

De aanstelling van Cox tot waarnemend burgemeester vloeit voort uit het per direct indienen van het ontslag door burgemeester Dieudonné Akkermans (CDA) van Eijsden-Margraten. De verhoudingen in de gemeenteraad van de Limburgse gemeente waren immers verziekt als gevolg van een integriteitsaffaire. Vlak daarvoor was om diezelfde reden het voltallige college van Gedeputeerde Staten van Limburg al opgestapt. (Redactie/ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners