Advertentie

'Sinterklaas-wethouders' weer herkiesbaar

Twee afgetreden wethouders voor de Sinterklaasaffaire in Echt-Susteren staan weer als lijstduwer op de lijst van hun partijen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2010. Peter Pustjens (CDA) en Jo Verheesen (Lijst Samenwerking) willen er zo achter komen hoe de kiezers over de affaire denken.

26 november 2009

Groslijst
Pustjens en Verheesen traden in februari af, omdat ze zonder goedkeuring van de gemeenteraad geld hadden gegeven aan verenigingen waar vrienden in het bestuur in zaten. CDA-fractievoorzitter Peter Cox bevestigt dat Pustjens op de groslijst staat. ‘De ledenvergadering besluit donderdag over de groslijst, dus het is nog niet helemaal zeker of hij eropkomt. We spreken hem regelmatig en hij wilde zelf weer op de lijst. Nu kunnen eerst de leden en dan de kiezers een uitspraak doen over wat ze van de affaire vinden.’

 

Risico
Cox vindt het niet een risico voor de partij dat de naam van Pustjens op de lijst staat. ‘In Echt-Susteren stemmen de mensen op een persoon. Er zijn mensen tegen hem, maar er zijn ook mensen die vinden dat hij benadeeld is. Je kunt pas na afloop vaststellen of het verstandig is geweest hem op de lijst te zetten.’

 

Lijstduwer
Pustjens staat als lijstduwer op de lijst, maar wil ook wel weer terug in de raad, aldus Cox. ‘Het zou best kunnen dat hij voldoende stemmen krijgt en dat ook lukt. Hij heeft gezegd dat hij dan zonder rancune naar de burgemeester in de raad gaat zitten. Dat willen wij ook graag.’ Pustjens zou zelfs weer wethouder kunnen worden. ‘In de politiek is niets onmogelijk’, aldus Cox. ‘Maar hij heeft aangegeven dat hij dat niet wilde.’

 

Geen commentaar
Pustjens zelf was niet voor commentaar bereikbaar, evenals fractievoorzitter Harry Philipsen van de Lijst Samenwerking. Jo Verheesen is benaderd, maar wil niet met de pers praten.

 

Reacties: 7

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Michiel Jonker / ambtenaar bij een decentrale overheid
Het woord "schaamteloos" kwam in dit geval ook bij mij op, maar om nu meteen alle bestuurders en ambtenaren uit alle gemeentehuizen weg te jagen, zoals meneer/mevrouw Koenski kennelijk wil, dat gaat mij te ver. En ik denk ook niet dat de waarden en normen van de PVV beter zijn dan die van andere politieke stromingen. Laten we even kijken hoe ze zich gedragen als ze straks op het pluche zitten.

De meeste politieke partijen doen voorafgaand aan de verkiezingen in ieder geval nog alsof ze intern democratisch zijn, terwijl je van de PVV dat niet eens kunt zeggen (want daar is maar één iemand de baas, voor de rest zijn er alleen donateurs en medewerkers).

@ Sjoerd: dit gaat niet over ambtenaartjes hoor. Dit gaat echt alleen over politico's.
Wim van Sambeek / advocaat
Er komt één woord bij mij op en dat is het woord 'schaamteloos'. En dat wordt niet anders indien hij door kennelijk gelijkgestemden uiteindelijk weer in de raad of het college terecht komt.

Het is ook zo'n fijn voorbeeld voor een volgende generatie politici.
Sjoerd
Tja, ambtenaartjes helpen elkaar wel aan baantjes(behoud)
Erp
Tijd voor een ommekeer in dit land (ook in Limburg)...
Cees / medewerker
iemand enig idee waarom de PVV zoveel aanhang krijgt?
Emiel / service coordinator petro/chemie
"In de politiek is alles mogelijk"
Hier blijkt maar weer eens dat de wetten en regels (niet frauderen) alleen voor het volk gelden, voor de overheid is het de laatste jaren meer zoiets van... Kijken hoever we kunnen gaan. Het plebs kan ons toch niets maken.
De arrogantie en minachting van Den Haag zal langzaam maar zeker door het hele land doorsijpelen. Dit is hier een “mooi” voorbeeld van.
Ik snap er echt niets van…
koenski-beterweter / it-programmeur
Het word tijd om met zijn allen deze regering omver te werpen!.En masse bestormen we de gemeentehuisen van het land en pek en veren en weg uit de stad jagen dat vieze witteboorden tuig van de richel.
Ze schamen zich er niet eens meer voor.Ik weet genoeg.PVV in 2011 massaal is de enigste oplossing om den Haag af te straffen voor de algehele achteruigang van normen en waarden.
Advertentie