Advertentie

Sinterklaas kiest Groningen als aankomstplek

De goedheiligman komt dit jaar aan in de stad Groningen. Dat maakt burgemeester Rehwinkel bekend in een speciaal ingelaste persconferentie.

09 april 2013

Burgemeester Rehwinkel laste vanmiddag een onverwachte persconferentie in om het grote nieuws bekend te maken. De goedheiligman komt dit jaar aan in de stad Groningen. 

Belangrijke gebeurtenis
Verschillende journalisten waren afgekomen op de persconferentie die enkele uren eerder was aangekondigd.  'Burgemeester Peter Rehwinkel kondigt vanmiddag een voor de stad en provincie Groningen belangrijke gebeurtenis aan,' luidde de mysterieuze tekst in het rondgestuurde persbericht. 


Politieke twisten
In de uren die daarop volgden werd er op de sociale media druk gespeculeerd. Gewend aan recente politieke twisten hielden Groningers rekening met serieuze bestuurlijke beslissingen. Het aftreden van Rehwinkel, of juist de toetreding tot het kabinet van koning Willem-Alexander? Anderen waren ervan overtuigd dat er hoog koninklijk bezoek op komst was. Maar het bezoek op 28 mei was al een paar dagen bekend. Misschien plannen voor een koninklijke vakantievilla in het hoge noorden? Slechts een enkeling raaddde de primeur. Groningen heeft nog ruim een half jaar om de ontvangst van het hoge bezoek voor te bereiden.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Jan
Sinterklaas komt al jááááren aan in Scheveningen. Met stoomboot, uit Spanje. Dat is de enige geloofwaardige aankomst van Sinterklaas :-)
Advertentie