of 65101 LinkedIn

SGP Vlissingen draagt vrouw voor als lijsttrekker

Lilian Janse uit Vlissingen is de eerste vrouw die zich namens de SGP kandidaat heeft gesteld voor de verkiezingen.
6 reacties
Lilian Janse uit Vlissingen is de eerste vrouw die zich namens de SGP kandidaat heeft gesteld voor de verkiezingen. Het SGP-bestuur in Vlissingen heeft haar inmiddels voorgedragen als kandidaat-lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen komend jaar, zo bevestigt de partij woensdag.

Vooralsnog de enige vrouw

Janse is de enige kandidaat voor het lijsttrekkerschap in Vlissingen, maar formeel kunnen andere kandidaten zich maandag nog melden tijdens de ledenvergadering. De SGP doet in 100 plaatsen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, soms samen met de ChristenUnie. SGP-afdelingen in het gehele land bereiden zich al voor op de verkiezingen, want het partijbestuur wil de voordrachten in september hebben. Janse is vooralsnog de enige vrouw die is voorgedragen, aldus de SGP-zegsman.

 

Vrouwenstandpunt aangepast na uitspraak Hoge Raad

Vrouwen konden zich voorheen bij de SGP niet verkiesbaar stellen. De Hoge Raad bepaalde eerder dat de SGP vrouwen moet toelaten op de kandidatenlijst. Na jaren procederen paste de partij haar vrouwenstandpunt begin 2013 aan.

In het EO-programma De Vijfde Dag dat vanavond wordt uitgezonden licht Janse toe hoe ze tot haar keuze kwam.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Petra op
Op welke planeet speelt dit verhaal?
Door T. Joosse (Lid SGP kiesvereniging zaanstreek) op
Dit is en absolute misvatting van Het Woord des HERE: een vrouw die "haar verantwoording" wil nemen omdat mannen dit niet doen?
Ook al zouden mannen de roepstem van de Vader in deze niet verstaan en/of zich niet kandidaat zouden willen stellen en dus hun "Verantwoording" niet nemen hoeft een vrouw daar zeker niet op te reageren!
Als echte SGP- aanhangster en vrouwelijk lid ageer je op deze manier juist tegen de partij en haar Bijbelse opvattingen en versta je dus het Woord Gods niet in deze!
Mijn oproep aan alle 6 de mannen aan wie de verantwoordelijkheid ligt: laat je kandidaat stellen om zo deze verkeerde houding t.o.v Het Woord Gods en de standpunten van de SGP teniet te doen!
Ook een oproep aan mevrouw lilian Janse: u leest hetzelfde Woord al ik (ons), laat uw kandidaatstelling dan varen en laat de mannen (zoals de HERE het bedoeld heeft en nog steeds bedoeld) hun verantwoordelijkheid nemen en als deze dat niet doen hoeft u daar zeker NIET op te reageren!
Dit alles gezegd in de Liefde van Onze Vader!

Hartelijke groet en veel Zegen,

T. Joosse,
Heemskerk
Door Jakov op
Deze mevrouw heeft wel de broek aan!
Door Pipadekloon (Voorlichter) op
In tegenstelling tot Mevrouw Mees een echte feministe. Veel succes met het sluiten van de winkels op zondag midden in het toeristenseizoen en de groetjes van de noodlijdende middenstand.
Door Schenk op
Mevr. Janse is voorgedragen door haar vader, die zelf al jarenlang actief is in SGP Vlissingen.
Gevalletje nepotisme ?
Door Criticus (Ambtenaar) op
Positief nieuws, waarvan het eigenlijk jammer is dat het nieuws is...

Vacatures

Van onze partners