of 65101 LinkedIn

SGP en CDA winnaars herindelingsverkiezingen

De SGP is de grootste partij geworden op Goeree-Overflakkee en in Molenwaard. Het CDA werd verrassend de grootste in Schagen.
2 reacties
De SGP en CDA hebben woensdag goede zaken gedaan bij gemeenteraadsverkiezingen in drie gemeenten. De SGP werd de grootste partij in Goeree-Overflakkee en Molenwaard. De christendemocraten werden in Schagen de grootste.
Grootste partijen

In Molenwaard was de zetelverdeling al snel bekend. Het CDA werd de tweede partij, maar krijgt wel evenveel zetels als de SGP. Beide partijen eindigden op 5 zetels in de nieuwe raad. Die bestaat straks uit 21 zetels. In de nieuwe gemeenteraad van Goeree-Overflakkee, die 29 zetels gaat tellen, krijgt de SGP 9 zetels. De VVD, ChristenUnie en de PvdA krijgen elk 4 zetels.

Felicitatie

SGP-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Kees van der Staaij feliciteerde via Twitter de campagneteams van zijn partij in Goeree-Overflakkee en Molenwaard.

Schagen

In Schagen kreeg het CDA 28 procent van de stemmen en werd daarmee verrassend de grootste met 9 zetels. Op grote afstand volgden de VVD met 16 procent en de PvdA met 15 procent van de stemmen, wat voor beiden neerkomt op 5 zetels. Lokale partij Jong en Sterker Schagen (JESS) deed het goed met 10 procent van de stemmen. Zij komen uit op 3 zetels. De opkomst was met 46,5 procent lager dan de 53 procent in 2010.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door ambtenaar (beleidsadviseur) op
Ja en dan klagen over de gekozen gemeenteraad.
Dan had je gebruik moeten maken van je kiesrecht!
Niet gestemd? Niet klagen!
Door Jeroen op
46,5 % opkomst, dat is erg droevig.

Vacatures

Van onze partners