of 64204 LinkedIn

SGP bant duivels Halloween uit Werkendam

De zeer christelijke gemeente Werkendam verbiedt om Halloween te vieren. Een spooktocht dat door gemeentelijke jongerenwerkers was georganiseerd gaat volgende week niet door.
18 reacties

Schoolkinderen in het Brabantse Werkendam vieren volgende week geen Halloween. Het college van burgemeester en wethouders laat weten dat allerlei geplande activiteiten volgende week doorgaan onder een andere noemer, namelijk 'Herfstweek'.

Geen draconische verkleedpartijen 

De gemeente laat verder weten geen ,,draconische verkleedpartijen" of ,,griezelige aspecten" meer aan de activiteiten te verbinden. De geplande spook/speurtocht lijkt daarmee van de baan. Tegen een speurtocht met spelletjes als bowlingen in het donker en het oplossen van puzzels heeft de SGP geen bezwaar.

 

Spooktocht afgelast

Gemeentelijke jongerenwerkers hadden onder meer een spooktocht voorbereid om Halloween te vieren, maar dat schoot de SGP in het verkeerde keelgat. De partij vindt het onwenselijk om de jeugd van Werkendam te confronteren met ,,gewaden van duivelen, 'levende doden' en dergelijke zeer verwerpelijke uitingen".
 
Kwalijke invloed 

Fractievoorzitter Theo Meijboom van de SGP laat weten blij te zijn dat het college naar zijn argumenten heeft geluisterd. Hij wil de jeugd van Werkendam niet blootstellen aan de kwalijke invloed van dood en horror.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Diepe Zucht (jurist) op
Dat de SGP zijn ogen wenst te sluiten voor alles dat hij niet wenst, is tot daar aan toe. Wel jammer dat dat ook aan anderen opgedrongen moet worden.
Overigens: het grootste gedeelte van het kerstfeest is heidens (de kerstboom, de kersman met zijn rood-witte pak). Schaft de SGP dan ook maar meteen het feest van de terugkeer van het licht af?
Door Jos Praat (beleidsmedewerker) op
Nu dacht ik toch werkelijk dat ik vanmorgen wakker werd in Nederland anno 2013.......
Door Plafond op
een goed christen hoeft niet bang te zijn voor de Duivel lijkt me.
Door Pierre (ambtenaar) op
Waarom iedere keer proberen jouw regels op te leggen aan anderen. Als je niet wilt dat jouw kind deelneemt. helaas maar prima.
Wellicht heeft hij/zij ook al de mazelen gehad?
Door Pierre (ambtenaar) op
Gelukkig hebben ze de SGP niet nodig voor het organiseren van een dergelijke tocht. LIjkt mij sterk dat de gemeente een dergelijke weigeringsgrond in hun apv hebben staan.
Door Ruud op
Eerst worden vrouwen verbannen naar het aanrecht en nu komt deze christelijke vorm van de taliban met een verbod op Halloween. Zullen we dan ook maar gelijk weer de heksenverbrandingen invoeren? Welkom in de middeleeuwen deel 2. Ik dank god op mijn blote knieën dat ik atheist ben.
Door WesselH op
Eindelijk een partij die zich met echt belangrijke zaken bezighoudt. Nu madam Mikmak nog uit de Donald Duck!
Door Henk Berkheij (Fractie CU/SGP Strijen) op
Volkomen terecht zou ik zeggen, wij verzetten ons hier ook tegen. Duivels en import uit de VS walgelijk

Vacatures

Van onze partners