of 65101 LinkedIn

SGP bant duivels Halloween uit Werkendam

De zeer christelijke gemeente Werkendam verbiedt om Halloween te vieren. Een spooktocht dat door gemeentelijke jongerenwerkers was georganiseerd gaat volgende week niet door.
18 reacties

Schoolkinderen in het Brabantse Werkendam vieren volgende week geen Halloween. Het college van burgemeester en wethouders laat weten dat allerlei geplande activiteiten volgende week doorgaan onder een andere noemer, namelijk 'Herfstweek'.

Geen draconische verkleedpartijen 

De gemeente laat verder weten geen ,,draconische verkleedpartijen" of ,,griezelige aspecten" meer aan de activiteiten te verbinden. De geplande spook/speurtocht lijkt daarmee van de baan. Tegen een speurtocht met spelletjes als bowlingen in het donker en het oplossen van puzzels heeft de SGP geen bezwaar.

 

Spooktocht afgelast

Gemeentelijke jongerenwerkers hadden onder meer een spooktocht voorbereid om Halloween te vieren, maar dat schoot de SGP in het verkeerde keelgat. De partij vindt het onwenselijk om de jeugd van Werkendam te confronteren met ,,gewaden van duivelen, 'levende doden' en dergelijke zeer verwerpelijke uitingen".
 
Kwalijke invloed 

Fractievoorzitter Theo Meijboom van de SGP laat weten blij te zijn dat het college naar zijn argumenten heeft geluisterd. Hij wil de jeugd van Werkendam niet blootstellen aan de kwalijke invloed van dood en horror.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Annette op
Gaan jullie je nu eens met belangrijkere dingen bemoeien. Ik heb geleerd:; heb uw naasten lief en laat een ieder in zijn eigen waarde.
Door John (ambtenaar) op
Beste Frederik, Het gaat erom, dat een gewoon gezellig feestje voor de kinderen wordt vergald door de in de biblebelt alom aanwezige heren die hun ideeën verheffen tot wet. Er is geen plaats voor anders denkenden.
Door Myconius op
Zo'n SGP is enger dan welke uitdossing dan ook.
Door Fred Vellekoop op
Theo Meijboom van de SGP wil zelf nog in de verleden tijd leven. Zijn keus.
Maar die opdringen aan anderen... is Godgeklaagd.
Door Niels op
En weet iemand nog wat er met de noorse kruisen in Zundert is gebeurt, nadat dit in BB was verschenen? Zijn deze op last van de Gristenunie al weggehaald?
Door Savantas op
Oh, naast D-Duck's Mikmak dan ook keihard de Zwarte Madam uit Suske en Wiske!

...er wacht nog een forse taak voor de heren SGP!
Door jkk op
Mooi zo, schaffen we ook gelijk maar het paapse sinterklaas af, Kerstmis en pasen kan natuurlijk ook niet meer, we maken er een winterfeest en en eierfeest van Of is dat ook te heidens?
O ja, wat doen we met driekoningen, carnaval en de wasdag voor het gebit? Misschien moeten we een bezinningingsweek voor wormen en maden invoeren
Door Nobby (animal cop) op
Is het "bowlingen in het donker" of "blowen in het donker"?
Door Frederik (bestuurskundige) op
De criticasters moeten beter nadenken. Als de gemeente geld had gestopt in evangelisatie-activiteiten gericht op dezelfde jeugdige doelgroep, dan was de wereld te klein geweest. De overheid moet immers neutraal zijn? Geen overheidsgeld naar kerkelijke activiteiten!
Waarom dan wel overheidsgeld spenderen aan een feest van heidense oorsprong met spoken en ik weet niet wat voor flauwekul? Gaat de overheid straks ook de kamasutra-beurs subsidieren, omdat mensen denken dat sex de gezondheid bevordert? De SGP legt helemaal niets op. Als mensen hun eigen geld besteden aan dit soort activiteiten moeten ze dat zelf maar weten. Het gaat er om dat er geen publieke middelen naar dit soot activiteiten gaan. Scheiding van kerk en staat noemen we zo iets. Daar zijn we toch voorstander van?
Door Alexander op
en dit anno 2013, de volgende stap is dat de tv op zwart gaat en bij Blokker de halloween speeltjes uit de schappen moeten.

Vacatures

Van onze partners