of 64231 LinkedIn

'Seksuele voorlichting voor asielzoekers'

Rutgers, het kenniscentrum seksualiteit, pleit voor het geven van voorlichting of cursussen in asielzoekerscentra over seksualiteit. ,,Het lijkt ons van belang om daar direct mee te beginnen wanneer iemand zich voor het eerst in de Nederlandse samenleving gaat begeven.’’
8 reacties

Rutgers, het kenniscentrum seksualiteit, pleit voor het geven van voorlichting of cursussen in asielzoekerscentra over seksualiteit. ,,Het lijkt ons van belang om daar direct mee te beginnen wanneer iemand zich voor het eerst in de Nederlandse samenleving gaat begeven.’’

Keulen
De woordvoerster van Rutgers reageert hiermee op de gebeurtenissen rond de jaarwisseling in Keulen. ,,Het is überhaupt van belang om aandacht te besteden aan onze moraal; dat wij staan voor gelijkwaardigheid en respectvolle omgang met elkaar. Dat geldt voor iedereen, dus ook voor vluchtelingen.’’

Onze wetten
De programma’s over seksualiteit die Rutgers nu aanbiedt, worden wel aan nieuwkomers aangeboden, maar alleen in de zogeheten schakelklassen in het primair en voortgezet onderwijs. Daarnaast worden ze in het reguliere onderwijs verspreid. Bij Pharos, kenniscentrum over gezondheid, zegt een arts dat je vooral duidelijk moet zijn. ,,Mensen moeten zich voegen naar onze wetten.

Preventief
Als het misgaat moet je ook streng zijn, maar tegelijkertijd moet je preventief zijn en mensen dus cursussen aanbieden.’’ Volgens de arts kun je mensen in relatief korte tijd bijbrengen wat onze moraal is. Dat komt volgens hem ook wel aan, maar het duurt een tijd voordat het 'in the heart and minds' zit. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door johannes (ambtenaar) op
@Anand
Tja, de mannen zijn hier en de vrouwen en kinderen zijn achtergelaten. De achterblijvers zijn de echte asielzoekers . Niet die gelukzoekers, waarvan het meerendeel alleenstaand is en man.
Door anand (adviseur) op
@kolenbrander
mijn reactie was uitermate cynisch bedoeld.
Het idee dat mannen een cursus nodig hebben om te leren omgaan met westerse vrouwen. Een grenzeloze naiviteit.
Die mannen weten donders goed dat dat niet kan. Totaal gebrek aan respect voor onze normen en waarden. Bovendien wanen de heren zich, terecht, onaantastbaar.
@ Johannes, een substantieel deel is asielzoeker. Dat is wel even schrikken.
Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Uitermate aanmatigend om mensen die hier niets mee te maken hebben seksuele voorlichting te geven. Beter is om consequent op te treden tegenover diegenen die zich niet aan onze spelregels houden. Eerst nu geeft de minister aan dat asielzoekers die veroordeeld worden voor een misdrijf waarvoor ze minimaal 6 maanden voorwaardelijk krijgen hun recht op asiel verspelen. Dat had 20 jaar geleden al moeten gebeuren maar toen werd Bolkestein nog verketterd.
Door Johannes (ambtenaar) op
Als zij ( vooral al die mannen, waarvan te betwijfelen valt of het wel asielzoekers zijn) zich niet weten aan te passen dan is er maar één oplossing en dat is terugsturen. En niet gaan zeuren dat dat niet kan, alles kan als het moet.
Door John Kolenbrander (Fractie voorzitter) op
Meneer of mevrouw Anand gaat wel van vreemde veronderstellingen uit. Zijn of haar opmerking dat we dat hier NOG niet gewend zijn verondersteld dat we daar dan maar aan moeten wennen want dat zou de toekomst moeten zijn (????) Wordt het dan toch de Sharia?? Deze persoon moet zelf nog maar eens nadenken over integratie in onze maatschappij of anders misschien met een retour boot naar andere oorden.
Door anand (adviseur) op
Het is ook geen verkeerd idee om europese vrouwen te leren dat ze wat afstand naar mannen moeten bewaren en dat ze eigenlijk niet zonder mannelijk gezelschap de deur uit moeten gaan. Dat is vragen om moeilijkheden.
Door anand (adviseur) op
Goed idee.
Deze mannen hebben in het land van herkomst niet geleerd dat je niet willekeurige vrouwen mag aanranden en verkrachten.
In Syrie is het een geaccepteerd tijdverdrijf om vrouwen onzedelijk te betasten. Omdat het in die landen dagelijks gebeurd lezen wij er niks over.
Wij zijn dat hier in het westen nog niet gewend.
Ik denk dat de cursussen de ogen van de nieuwe heren zullen openen en dat het probleem binnen een paar weken is opgelost.
Door Roy Batty op
Ach ooit was ik een hippie, een vervlogen droom..

Vacatures

Van onze partners