of 65101 LinkedIn

Schneiders combineert bedrijfsleven met burgemeestersambt

De Haarlemse burgemeester Bernt Schneiders, die van de zomer naar het bedrijfsleven overstapt, blijft tot 1 februari 2017 waarnemend burgemeester van Bloemendaal. Dat heeft de Noord-Hollandse commissaris van de Koning Johan Remkes maandagmiddag aan de raad van Bloemendaal laten weten.

Hoewel de Haarlemse burgemeester Bernt Schneiders eind van de zomer naar het bedrijfsleven overstapt, blijft hij tot 1 februari 2017 waarnemend burgemeester van Bloemendaal.

Politiek gedoe

Dat heeft de Noord-Hollandse commissaris van de Koning Johan Remkes maandagmiddag aan de raad van Bloemendaal laten weten. Schneiders is sinds oktober vorig jaar waarnemend burgemeester in de bestuurlijke probleemgemeente Bloemendaal. Zijn Bloemendaalse voorganger, Aaltje Emmens, kon door de verpestte sfeer in de raad niet goed functioneren en stapte eind september 2015 op. Een paar dagen later stapte D66 uit de coalitie met VVD en GroenLinks. Om een einde te maken aan het al jaren voortslepende politieke gedoe en onrust werd Schneiders als waarnemer benoemd.


Traject in volle gang

Het traject om de bestuurscultuur en de onderlinge politieke verhoudingen te verbeteren, is nog in volle gang. Daarom is het waarnemerschap verlengd, ook al had Schneiders eerder aangegeven vanwege zijn nieuwe functie als directeur van het VSB Fonds eind van deze zomer te stoppen als (waarnemend) burgemeester. Met het VSB Fonds heeft hij afgesproken dat hij, naast zijn directeurschap, zijn functie van waarnemend burgemeester van Bloemendaal tot 1 februari 2017 kan voortzetten, zo heeft de provincie maandag bekendgemaakt.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
D66 is al lang weer teruggekeerd in het college van Bloemendaal. Het college en het ambtelijk apparaat doen het goed, aldus Schneiders en de Commissaris van de Koning Remkes. En het gedoe in de raad is terug te brengen tot één dwars raadslid van de eenpersoonsfractie Hart voor Bloemendaal. Jammer dat raadsleden niet ontslagen kunnen worden. Nu maar hopen dat dit raadslid niet herkozen wordt.
Door Klaartje op
Bart van Hulsbeek: Schneiders kan best een goed bestuurder zijn. Maar voor een fondsbeheerder zijn andere competenties nodig. Uit niets blijkt dat S. deze bezit. Ik blijf er bij dat zijn benoeming bij het VSBfonds uitsluitend het gevolg is van zijn politieke relatie met de voorzitter van de RvB van dit fonds.
Door van Domburg (raadslid) op
Burgemeester naar bedrijfsleven ? nee dus! VSDB fonds!
Door Jeannette op
Blijkbaar is het mogelijk om beide banen parttime te vervullen.
Door Bart van de Hulsbeek op
Maar Klaartje toch, misschien is Bernt naast PvdA-er ook nog eens een hele goede bestuurder.
Door Klaartje op
Goh, Bernt Schneider -PvdA- krijgt het baantje van directeur VSB-fonds. Het fonds waar Louise Gunning voorzitter van de RvB is. En laat die nou 'toevallig' ook PvdA zijn. Het schaamteloze politieke nepotisme van de PvdA kon niet duidelijker worden gedemonstreerd.

Vacatures

Van onze partners