of 64621 LinkedIn

Schneiders bang voor meer criminaliteit en bendegeweld

'Toen ik nadacht over enkele kwesties die de voorgaande maanden hadden gespeeld, drong de conclusie zich aan me op dat het om een gerichte aanslag ging. Maar het blijft onplezierig om niet te weten uit welke hoek het komt.'
2 reacties

De Haarlemse burgemeester Bernt Schneiders vreest voor ''Brabantse toestanden'' in andere delen van het land. Hij zegt dat zaterdag in de Volkskrant nadat begin deze week zijn auto in brand was gestoken. 'Toen ik nadacht over enkele kwesties die de voorgaande maanden hadden gespeeld, drong de conclusie zich aan me op dat het om een gerichte aanslag ging. Maar het blijft onplezierig om niet te weten uit welke hoek het komt.'

Sluiting wietplantage en woonwagen

Een van die kwesties was de vondst van een wapendepot, dat zou zijn aangelegd door de voorman van de Haarlemse afdeling van de Hells Angels. Maar volgens Schneiders waren er meer dingen waarmee de wraaklust kan zijn opgewekt. Onder meer de sluiting van een wietplantage en de sluiting van een woonwagen waarin de politie wapens en drugs had gevonden.

 

Gezamenlijke aanpak

Schneiders zegt in de krant dat we te maken hebben met mensen die hun criminele vermogen in de bovenwereld beleggen. 'Het is een veenbrand die pas zichtbaar wordt als je erin gaat peuren.'

Hij wil dat de Nationale Politie beter toegerust wordt voor de ketenaanpak van grote criminaliteit. Schneiders bedoelt daarmee de gezamenlijke aanpak van de misdaad door gemeente, politie, Belastingdienst, reclassering, jongerenwerkers en andere partijen die criminelen kunnen traceren.

De burgemeester zou graag zien dat 10 procent van in beslag genomen criminele vermogens aan nieuwe opsporingsactiviteiten wordt besteed. 'Op die manier financier je met de oplossing van de ene zaak het onderzoek naar de andere.' (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door H. Wiersma (gepens.) op
Zou het niet beter zijn de financiële middelen te ramen, die echt nodig zijn voor misdaadbestrijding? Derhalve 100% van wat echt nodig is tot veel minder in de situatie dat het niet of nauwelijks nodig is.
Door Fritz A. von Geusau op
Tja, en als politiek Den Haag net zo doortastend optreedt als in Brabant en Limburg, op dit terrein, dan zullen we dit soort uitwassen door het hele land heen zien. Met de uiterst slappe houding van politiek Den Haag (woorden, vrijwel geen daden) zul je de oorlog niet winnen. En zolang de problemen zich concentreren in het zuiden van het land, zal Den Haag de vingers niet echt krom maken, zo leert helaas de ervaring. Een 'workshop' hoe om te gaan met bedreigingen voor bestuurders is zo'n beetje het belangrijkste wapenfeit van Den Haag in de strijd tegen de georganiseerde misdaad en OMG's, Als het niet zo ontzettend triest was, zou je om de inspanningen van 'Den Haag' bijna moeten schaterlachen.