of 61869 LinkedIn

Schiphol wil ov-netwerk uitbreiden

Schiphol wil zo snel mogelijk het openbaarvervoersnetwerk uitbreiden. Volgens president-directeur Dick Benschop is hiervoor een plan in de maak van de NS, ProRail en de Vervoerregio Amsterdam.
1 reactie

Schiphol wil zo snel mogelijk het openbaarvervoersnetwerk uitbreiden. Volgens president-directeur Dick Benschop is hiervoor een plan in de maak van de NS, ProRail en de Vervoerregio Amsterdam. Zo is het volgens hem niet meer de vraag óf de Noord-Zuidlijn moet worden doorgetrokken vanuit Amsterdam naar Schiphol en Hoofddorp, maar wanneer, zo zei hij op de nieuwjaarsreceptie van de luchthaven.

Noord-Zuidlijn verlengen
De betrokken partijen hebben eind vorig jaar overeenstemming bereikt over de wens om de vorig jaar geopende metrolijn door te trekken, vertelde Benschop. Volgens de topman is het moeilijkste deel van het megaproject al aangelegd en moet het mogelijk zijn het traject te verlengen. Verder moeten er stappen worden gezet in de internationale treinverbindingen en de uitbreiding van het station op de luchthaven.

Kostenplaatje
Volgens Benschop ligt er een eerste strategie bij de politiek in Den Haag en wordt de komende tijd verder gesproken over verdere invulling, zoals het kostenplaatje. ‘We willen niet alleen ons handje ophouden, maar ook iets meebrengen. Een soort offer you can't refuse.’

Geluidsoverlast
Hoewel Schiphol vorig jaar een recordaantal van 71 miljoen passagiers verwelkomde, kwamen er ook meer klachten dan ooit binnen over geluidsoverlast. Het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS) kreeg in 2018 11.500 meldingen, drie keer meer dan het jaar ervoor.

Vertrouwen winnen
Op dit moment wordt gesproken met bestuurders en bewoners over de toekomstige groei van de luchthaven, maar volgens Benschop is er nog veel meer nodig om het vertrouwen terug te winnen. ‘Wij zullen maatregelen nemen in het belang van bewoners’, zei hij. ‘Daarmee wil ik muren afbreken en bruggen slaan. Bijvoorbeeld tussen beleving en berekening van geluid, en tussen meten en rekenen. Wij zullen actief hinder beperken en investeren in leefbaarheid, in samenwerking met onze buurgemeenten.’ (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Abp op
Het abp is door Rutte gevraagd mee te doen aan de noodzakelijke investeringen. uw pensioengeld is de komende jaren hard nodig.