of 63966 LinkedIn

'Schilderswijk mag geen Saudi-Arabië worden'

Wilders bezocht de Haagse Schilderswijk waarover dagblad Trouw schreef dat er een islamitische enclave was ontstaan. Hij benadrukt dat de buurt gewoon Nederlandse normen en wetten heeft.
13 reacties

PVV-leider Geert Wilders was dinsdag in de Haagse Schilderswijk ,,om te laten zien dat dit Nederland is. Dit is geen Saudi-Arabië, geen Marokko of geen Turkije.'' Dat zei Wilders aan het begin van zijn wandeling door de buurt, die de laatste dagen veel wordt besproken.

'Sharia Driehoek'

Dagblad Trouw schreef zaterdag dat in 'De Sharia Driehoek' in de Schilderswijk radicale moslims de dienst uitmaken op straat. Er zou ,,een enclave van orthodoxe moslims'' ontstaan waarin roken, varkensvlees eten en korte rokjes dragen niet wordt geduld.`
 
Nederlandse normen en wetten 

,,De PVV accepteert niet dat er ook maar één centimeter van Nederland onder barbaarse sharia wetgeving valt. Dit is gewoon een stukje Nederland waar onze wetten en normen gelden'', zei Wilders verder. Hij gaf aan ,,zich niet in Nederland te wanen'' toen hij door de wijk liep. Minister Lodewijk Asscher (Integratie) was dinsdagochtend in de Schilderswijk om poolshoogte te nemen van de situatie. De PvdA wil dinsdag tijdens het wekelijks vragenuurtje opheldering van Asscher.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Peter op
@Alfred Blokhuizen

Schreef iemand dat het vermoorden van een "blanke" erger is dan als het om een andere huidskleur ging? Nee, toch?

En jouw opmerking dat het slachtoffer soldaat is komt over alsof dat een excuus is om hem te vermoorden. Dezelfde logica als dat een vrouw erom vraagt verkracht te worden als ze een kort rokje draagt.

Geen wonder dat Groenlinks zo moreel corrupt is.
Door Alfred Blokhuizen op
@Lammert

Dank je voor je uitnodiging om te reageren. Gelukkig waren anderen me al voor. Dus ik ben niet de enige die relativeert.

En van enige relativering word je een stuk gelukkiger. Alles in perspectief blijven zien lijkt me beter.

Overigens, is het gruwelijk vermoorden van een "blanke" erger dan als het om een andere huidskleur ging? Ook is het beroep van een soldaat het doodmaken van mensen. Het doden van mensen was de core business van het slachtoffer.

Daarom ben ik pacifist. dat moorden over en weer leidt tot niets. Tot meer haat en nog meer moord en doodslag. Bij de machtigsten ligt de grootste verantwoordelijkheid om de vrede te bewaren en geweld te voorkomen.
Door xerxes (king) op
dat wat in london gebeurde is natuurlijk vreeselijk, laat dat duidelijk zijn, maar je moet niet met twee maten meten, de westerse legers in irak en afghanistan hebben vele onschuldige mensen vermoord en gemarteld. als je dat veroordeelt wees dan ten minste zo eerlijk om de andere ook te doen, hoe dan ook diep triest dat er doden vallen voor wat, voor niets. DE WERELD DRAAIT DOOOOOOOOOR.
Door Lammert op
In Londen is deze dag te zien wat islamisering van een wijk vermag. Een blanke autochtoon, onthoofd door moslimextremisten.

Kom er maar in, Alfred Blokhuizen, statenlid van GroenLinks, met je relativerende statements.
Door Fritz op
In de pers roept men iets; meteen vindt de vice-premier dat hij niets beters te doen heeft dan de wijk te bezoeken (alsof je daardoor meteen door krijgt wat er in een wijk leeft) en maakt Wilders een toneelwandeling van een kwartiertje, waarbij hij geen enkele wijkbewoner spreekt, maar krijgt waar het hem om te doen was, absurd veel media-aandacht. Het wordt tijd dat politici zich eens met belangrijke zaken bezig gaan houden, in plaats van het direct reageren op een mediahype.
Door @ Jan op
islamisering komt ook voor rekening van de belastingbetaler.
Door Jan op
Geert Wilders moest weer even de noodzaak aantonen van zijn beveiliging, die geheel voor rekening van de belastingbetaler komt.
Door de jonge Freek op
Sharia zal Nederland goed doen, laat maar komen.
Door Jos Praat (beleidsmedewerker) op
Wilders kan BB dankbaar zijn voor het opodium dat hem wordt gegegeven. Wanneer je hem al citeert, stel er dan, ter nuancering, een andere mening tegenover alstuplus.
Door xerxes(king of kings) (king) op
dat het zo wel door de media als wilders de boel opgeblazen wordt is wel duidelijk, maar ook al zijn er handjes vol orthodoxen, die hun wil willen op leggen op een ander moet men ze zo snel mogelijk opruimen. ik weet waar over ik praat, kom uit perzie en juist door dit soort figuren ben ik mijn land ontvlucht. ik heb een tering hekel aan alle soorten orthodoxen, moslims, joden of christenen. oprotten allemaal.