of 61043 LinkedIn

Schiedamse wethouder stapt op om BING-rapport

Wethouder Ad Mostert (VVD) stapt op vanwege de uitkomsten van een integriteitsonderzoek naar het functioneren van het college van B&W in Schiedam.
5 reacties
De Schiedamse wethouder Ad Mostert (VVD) stapt op vanwege de uitkomsten van een integriteitsonderzoek naar het functioneren van het college van B&W. Het onderzoeksrapport, opgesteld door het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING), werd vrijdag openbaar. Dat heeft de gemeente Schiedam maandag laten weten.
Belemmert functie
Mostert liet weten dat de conclusie van het onderzoek dat het college ernstig tekort is geschoten, hem belemmert in het uitoefenen van zijn functie.


Overige wethouders
Of de overgebleven drie wethouders wel aanblijven is nog niet bekend. Volgens een woordvoerder van de gemeente gaan de drie dinsdag het debat aan met de Schiedamse gemeenteraad over het rapport. Hieruit bleek onder meer dat oud-burgemeester Wilma Verver (VVD) zich schuldig heeft gemaakt aan belangenverstrengeling en dat ze een angstcultuur op het gemeentehuis in stand hield.

Oneervol ontslag
Inmiddels heeft het college van B en W op uitdrukkelijk verzoek van het presidium van de gemeenteraad bij de minister van Binnenlandse Zaken een bezwaarschrift ingediend tegen het eervol ontslag dat Verver in juli is verleend, bevestigde een woordvoerder van het college. Het presidium wordt gevormd door de fractievoorzitters. Zij willen dat Verver alsnog oneervol ontslag krijgt.

Verver stapte in juni op wegens de ,,hetzeachtige sfeer'', waarin ze naar eigen zeggen niet meer kon en wilde functioneren.


Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
@Gerrie. Maar de praktijk is dat juist liberalen graag uitputtend gebruik maken van de wachtgeldregeling. Grijpen wat je grijpen kunt past geheel in de VVD-cultuur.
Door gerrie op
En een echte liberaal zegt NEEEEN tegen wachtgeld.
Door J (oud gemeenteambtenaar) op
Wie durft na zo'n ferme actie van het "presidium" van de raad - is dat een formeel orgaan? - nog burgemeester te worden in Schiedam. Dit is niet proportioneel, maar populistisch - vulgair en gemakkelijk- handelen.
Door W. Wilkens op
De angscultuur verspreidt in een democratie niet 1 persoon, daar zijn meer mensen bij betrokken. De rest laat het gebeuren, met name de gemeenteraad die kennelijk te laat heeft ingegrepen en nu als mosterd na de maaltijd nog eens bezwaar maakt tegen een eervol ontslag.
Naoorlogs verzet!
Door p op
Bang voor de gemeenteraad?

Goed dat iemand conclusies trekt, jammer dat het niet via de gemeenteraad gaat. Er waren vast nog interessante vragen voor meneer