Advertentie

Schade in Haren vergoed door daders

De rellen in Haren begonnen met een invitatie voor een verjaardagsfeestje op Facebook. Het feestje ging niet door, maar de duizenden die naar Haren waren gekomen gingen de gewelddadige confrontatie aan met de politie.

28 april 2014

Inwoners van Haren die waren gedupeerd door de rellen in Haren in september 2012 zijn schadeloos gesteld door de daders. Het gaat om 18 mensen die in aanmerking kwamen voor een tegemoetkoming uit het Schadefonds. In totaal is 17.000 euro aan de gedupeerden uitgekeerd.

Verjaardagsfeestje
Dat liet het ministerie van Veiligheid en Justitie maandag weten. De rellen in Haren begonnen met een invitatie voor een verjaardagsfeestje op Facebook. Het feestje ging niet door, maar de duizenden die naar Haren waren gekomen gingen de gewelddadige confrontatie aan met de politie.

Boete

De schadevergoeding is betaald van de boete, die de rechter oplegde aan de daders. Die zijn hiermee verantwoordelijk gehouden voor de materiële schade die ze hebben veroorzaakt. De gedupeerden bleven hierdoor niet met de kosten zitten, aldus het ministerie.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

ruurd van Eck / advocaat
Dit bericht klopt niet helemaal.

Er is enige schade vergoed. Niet door de daders maar door de overheid.
1) hoeveel schade was er totaal en hoeveel is er vergoed;
2) hoeveel slachtoffers kwamen niet in aanmerking voor vergoeding uit het fonds;
3) er is verschil tussen straf (boete) en schadevergoeden.

Goed nieuws kan je kennelijk ook maken.
J.G.A.M. Mulder / ambtenaar
En de veroorzaker van al dat gerommel blijft heerlijk buiten schot. Zelf onderduiken en aan anderen overlaten om puin te ruimen.
Advertentie