Advertentie

'Salarissen rijksambtenaren bevroren'

Volgens het nieuwe regeerakkoord zou de grootste bezuiniging worden behaald op de salarissen voor rijksambtenaren. Die worden bevroren, dat meldt de Volkskrant.

29 september 2010

18 miljard
Hoewel donderdag de officiële presentatie is van het onderhandelingsresultaat zou het nieuwe kabinet bezuinigingen hebben ingeboekt die ‘op een paar honderd miljoen na’ 18 miljard euro belopen. Dat is dan wel inclusief de ruim 3 miljard euro die het huidige kabinet al bespaart.

Gedoogakkoord
De onderhandelaars van VVD, PVV en CDA zijn het dinsdagavond eens geworden over een regeer- en een gedoogakkoord. Die vormen de basis voor het minderheidskabinet van VVD en CDA dat gedoogd zal worden door de PVV.

Komma's
De fractievoorzitters Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV) en Maxime Verhagen (CDA) werden het dinsdag na ruim zeven uur praten eens over de laatste punten en komma's in het akkoord waar ze sinds 9 augustus over hebben onderhandeld aan tafel bij informateur Ivo Opstelten. VVD-leider en beoogd premier Rutte maakte het nieuws dinsdagavond bekend.

Steunen
De teksten worden woensdag voorgelegd aan de fracties van VVD, PVV en CDA. Rutte, Wilders en Verhagen spraken hun vertrouwen uit dat hun fracties de akkoorden zullen steunen.

Enthousiast
Rutte sprak over ,,twee hele goede akkoorden", waar hij ,,heel enthousiast" over is en waar ,,heel veel mensen hun vingers bij af kunnen likken". Wilders sprak van een historisch akkoord. ,,Dit is een mooie dag voor Nederland. Links komt niet aan de macht. Eindelijk gaat er iets gebeuren in Nederland." Verhagen zei dat de akkoorden een antwoord bieden ,,op de problemen in Nederland. Bovendien kunnen we ermee rekenen op een breed draagvlak in de Nederlandse samenleving. Dit zal bindend werken."

Reacties: 22

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Matthijs / projectleider
Hier typt een Jan met de Pet. Twee keer modaal doordat mijn vriendin ook werkt. Ik kan je vertellen, je bent echt niet rijk met twee keer modaal. Maar toch verzint links elke keer weer nieuwe methoden om de bijstandtrekkers 1500 netto per maand te laten verdienen (bijstand + huursubisdie, + zorgtoeslag + enz.). Ik zie hier niets van terug en dat wil ik ook niet omdat ik vind dat je voor jezelf moet kunnen opkomen. Dus omlaag die toeslagen, ook voor mij. En de loonbelasting omlaag, dan willen die bijstandtrekkers ook weer graag werken voor een goed loon. Go VVD.
T van der Voort
Wat een geblaat allemaal. Sinds de 2e WO zijn CDA en VVD wisselend aan de macht geweest, samen of met de PvdA. Hoezo links aan de macht? Links onder Wouter Bos? Laat me niet lachen. Vervang waar Wilders het woord moslims gebruikt eens door joden, ja dan zijn we terug in 40-45, kennelijk snel vergeten. Het CDA speelt de rol van het vaticaan aardig trouwens. Zijn nooit te vertrouwen die papen!
Plafond / pm
Hitler was een socialist.
AvdBoom / Medewerker
Peter*Adviseur doet hetzelfde als wat hij anderen verwijt. Vervang het woord 'papen' eens door het woord joden en we zijn terug in de jaren 40-45.
Annemiek / adviseur/redacteur
Wie blaat hier nou Peter? Dat je je zorgen maakt is duidelijk, dat doe ik ook, maar daarom hoef je een andere bevolkingsgroep nog niet te stigmatiseren!
Zo blijf je naar elkaar wijzen. Houd hier toch eens mee op.
T van der Voort
Inquisitie, dubieuze rol vaticaan tijdens WOII, allemaal onder de deken van het katholicisme. Dezelfde deken waar zoveel jongeren misbruikt zijn.
Plafond / pm
Ik ben benieuwd wat Peter allemaal adviseert, en aan wie.
Veel zinnigs komt er niet uit.
Willem Kamps
Kan die Rutte niet eens ophouden met dat gelul over vingers aflikken. Een minister president die 18 miljard gaat bezuinigen, zal zich op een andere, menselijke en begripvolle manier moeten uiten, naar alle Nederlanders toe. Dit is zo'n FOUT signaal, maar dat begrijpt dat mannetje kennelijk niet. Moet ik het zo vertalen dat links Nederland wordt geknipt en geschoren en dat rechts Nederland er weer een bonusje bij krijgt? Markje, vraag nog eens na wat binding betekent voor een samenleving. Al denk ik dat Geertje en Maximpje het ook niet weten.
M. Dijkman
@Klang

Joh, houd toch op met die onzin te verkondigen.

Wat Peter zegt is overigens waar. We hebben nooit een geheel links kabinet gehad. Kabinetten waren vooral centrum-rechts en centrum-links. CDA en de VVD hebben de meeste regeringsverantwoordelijkheid gedragen. Als derde partij is dat de PvdA.

Dit is geen fantasie, gewoon simpele historische feitenkennis.

Och en we spreken 'Henk & Ingrid' wel over een tijdje na de snoeiharde bezuinigingen die vooral hen treft.
H.A.Decker / adviseur.
Inderdaad feiten zijn feiten, maar daar moet je wel bij vertellen, dat links nu anders is dan links 50 jaar geleden. Omgekeerd geldt dat ook voor rechts. Schuivende panelen wordt dat weleens genoemd.
Klang / nulviseur
@Ignorance is bliss

Blij dat je zo begaan bent met Henk & Ingrid, daar was wel eerst een Wilders voor nodig..

Hitler was wel degelijk een socialist, weliswaar nationalistisch, maar dat zijn Honecker, Stalin, Kim Il, Castro en Chavez ook.
Wat die kabinetten betreft, die waren allemaal linksig, inmiddels is iedereen er achter dat het CDA kader links tot extreem links is. Gaat ze nog problemen opleveren, alleen een zuivering kan het CDA nog redden, maar dat is hun probleem.
Ik kijk lachend toe.




*plotseling onverklaarbare trek in biefstuk heeft*
O. ten Hove
VVD wordt gesponsord door dekapitalisten die als rupsje-nooit-genoeg de boom kaalvreet. Vergeet niet dat de crisi die Rutte moet op-lossen door VVD-adepten is veroorzaakt. Maar in plaats van de bonussen en dergelijke aan te pakken is Jan-met-de-pet de pineut. EN hoe kan een man die niet eens weet wat het is om een gezin te onderhouden zo snijden in de sociale zekerheid? Want het zijn wel de ondernemers uit de VVD die mensen botweg een baan weigeren wegens leeftijd.

Wilder verried Henk en Ingrid die op hem stemde wegens de sociale agenda,die hij verkwanselde, en de immigratiestop.

Verhagen is een farizeeër. Blies het kabinet op, en heeft een te groot ego. Maar als katholiek hoef je maar te bischten en je bent weer 'schoon', Hij wil macht, en daar is hij op uit.

Het wordt weer tijd voor polarisatie. CDA marginaliseert zichzelf. VVD krijgt klappen, en WIlders wordt een splinterpartij met zijn verraad aan zijn kiezers...
ker / finance
Onder van Agt Wiegel(CDA en VVD) verdubbelde de staatsschuld.
De bezuinigingen van nu( op ambtenaren en uitkeringen) zijn bijna een kopie van eerder mislukt beleid. Ondertussen vertrekken grote bedrijven naar het buitenland, om niet in de problemen te komen door de te verwachten verstoorde relaties dankzij Geert. Iedereen denkt dat rechts goed is voor de economie heeft niets geleerd van het verleden.
florinus
@Joschke....wat een emotie allemaal....is de crisis door rechts veroorzaakt? Wat een onzin! Deze crisis kwam voort uit giftig verpakte hypotheken (en dus leningen van particulieren op de huizenmarkt), met name in de VS, waar de overheid mensen met lagere inkomens stimuleerde om (te dure) woningen te kopen en de hyportheekverstrekkers deze weinig profijtelijke leningen liet verpakken in ingewikkelde producten. Hoezo rechts?

Jouw opmerking dat een man die niet eens weet wat een gezin onderhouden betekent niets mag vinden van de sociale zekerheid werkt op mijn lachspieren. Sinds wanneer wil links (?) dat politici sleckts uit keurige burgermannen bestaat met een gezinnetje, een doorzonwoning en een labrador?

Tot slot, ik ben erg ongerust over de groei van de PVV, maar bij uw idee dat deze partij weer wordt gereduceerd tot een splinterpartijtje door de kabinetsplannen is toch echt de wens de vader van de gedachte. In de peilingen is de PVV nu de grootste, en krijgt het CDA rake klappen, maar ook de PvdA gaat fors onderuit.

Het wordt wellicht tijd om het wat beperkte wereldbeeld bij te stellen.
henk c te vee / ??
Onze politici hebben het voortdurend over "crisis"en schijnen te vergeten dat we een van de rijkste landen zijn op deze aarbol. Over stemmingmakerij gesproken.
En een regering die vooral rust moet brengen in een overstresste maatschappij zou maar beter niet "zijn vingers aflikken" maar gaan regeren met een hoog empatisch vermogen, al lijkt dat laatste voor politici een niet gewenste competentie.
Joris / ambtenaar
Uiteindelijk hebben ze wel ambtenaren nodig om al die maatregelen te late uitvoeren. Kortzichtigheid regeert straks.
Jan / ambtenaar
Zijn ambtenaren geen kiezers soms? Moet je steeds daar het grootste deel van je bezuinigingen halen?
Jolijn / ambtenaar
Peter is zeer waarschijnlijk misbruikt. Gun hem zn gal. Een beetje rustig aan met deze Adviseur.
Jaap
Wat een gezemel hier op deze site zeg! Over links, over rechts, bla bla bla. Feit is dat we gewoon meer belastinggeld uitgeven dan dat er binnenkomt. En dat moet ergens vandaan komen. En nu we europa hebben wat veel wet- en regelgeving maakt, kan er bij de nationale overheid best worden gesneden in loon en personeel. Er is toch al veel te veel wetjes en regeltjes, alleen maar om al die rijksambtenaren aan het werk te houden.
Henk / beleidsmedewerker
de juiste volgorde is volgens mij:
eerst zeggen wat de overheid niet meer gaat doen en dan aangeven hoeveel en welke ambtenaren dan niet meer nodig zijn.
ker / finance
Hitler socialistisch?
Dan is de VVD communistisch omdat het een volkspartij zou zijn
de DDR een combinatie van democraten en republiekeinen , en wilders een vrijheidsbeweging naar Cubaans modeldoor het woord vrijheid(Libertad)
Henk
Ambtenaren maak U niet druk!
Motto van het kabinet is V V. en dat staat voor: Vlug Vertrokken.
Advertentie