of 62284 LinkedIn

'Salarissen rijksambtenaren bevroren'

Volgens het nieuwe regeerakkoord zou de grootste bezuiniging worden behaald op de salarissen voor rijksambtenaren. Die worden bevroren, dat meldt de Volkskrant.
22 reacties
Volgens het nieuwe regeerakkoord zou de grootste bezuiniging worden behaald op de salarissen voor rijksambtenaren. Die worden bevroren, dat meldt de Volkskrant.

18 miljard
Hoewel donderdag de officiële presentatie is van het onderhandelingsresultaat zou het nieuwe kabinet bezuinigingen hebben ingeboekt die ‘op een paar honderd miljoen na’ 18 miljard euro belopen. Dat is dan wel inclusief de ruim 3 miljard euro die het huidige kabinet al bespaart.

Gedoogakkoord
De onderhandelaars van VVD, PVV en CDA zijn het dinsdagavond eens geworden over een regeer- en een gedoogakkoord. Die vormen de basis voor het minderheidskabinet van VVD en CDA dat gedoogd zal worden door de PVV.

Komma's
De fractievoorzitters Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV) en Maxime Verhagen (CDA) werden het dinsdag na ruim zeven uur praten eens over de laatste punten en komma's in het akkoord waar ze sinds 9 augustus over hebben onderhandeld aan tafel bij informateur Ivo Opstelten. VVD-leider en beoogd premier Rutte maakte het nieuws dinsdagavond bekend.

Steunen
De teksten worden woensdag voorgelegd aan de fracties van VVD, PVV en CDA. Rutte, Wilders en Verhagen spraken hun vertrouwen uit dat hun fracties de akkoorden zullen steunen.

Enthousiast
Rutte sprak over ,,twee hele goede akkoorden", waar hij ,,heel enthousiast" over is en waar ,,heel veel mensen hun vingers bij af kunnen likken". Wilders sprak van een historisch akkoord. ,,Dit is een mooie dag voor Nederland. Links komt niet aan de macht. Eindelijk gaat er iets gebeuren in Nederland." Verhagen zei dat de akkoorden een antwoord bieden ,,op de problemen in Nederland. Bovendien kunnen we ermee rekenen op een breed draagvlak in de Nederlandse samenleving. Dit zal bindend werken."

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Matthijs (projectleider) op
Hier typt een Jan met de Pet. Twee keer modaal doordat mijn vriendin ook werkt. Ik kan je vertellen, je bent echt niet rijk met twee keer modaal. Maar toch verzint links elke keer weer nieuwe methoden om de bijstandtrekkers 1500 netto per maand te laten verdienen (bijstand + huursubisdie, + zorgtoeslag + enz.). Ik zie hier niets van terug en dat wil ik ook niet omdat ik vind dat je voor jezelf moet kunnen opkomen. Dus omlaag die toeslagen, ook voor mij. En de loonbelasting omlaag, dan willen die bijstandtrekkers ook weer graag werken voor een goed loon. Go VVD.
Door Henk (ambtenaar) op
Ambtenaren maak U niet druk!
Motto van het kabinet is V V. en dat staat voor: Vlug Vertrokken.
Door ker (finance) op
Hitler socialistisch?
Dan is de VVD communistisch omdat het een volkspartij zou zijn
de DDR een combinatie van democraten en republiekeinen , en wilders een vrijheidsbeweging naar Cubaans modeldoor het woord vrijheid(Libertad)
Door Henk (beleidsmedewerker) op
de juiste volgorde is volgens mij:
eerst zeggen wat de overheid niet meer gaat doen en dan aangeven hoeveel en welke ambtenaren dan niet meer nodig zijn.
Door Jaap op
Wat een gezemel hier op deze site zeg! Over links, over rechts, bla bla bla. Feit is dat we gewoon meer belastinggeld uitgeven dan dat er binnenkomt. En dat moet ergens vandaan komen. En nu we europa hebben wat veel wet- en regelgeving maakt, kan er bij de nationale overheid best worden gesneden in loon en personeel. Er is toch al veel te veel wetjes en regeltjes, alleen maar om al die rijksambtenaren aan het werk te houden.
Door Jolijn (ambtenaar) op
Peter is zeer waarschijnlijk misbruikt. Gun hem zn gal. Een beetje rustig aan met deze Adviseur.
Door Jan (ambtenaar) op
Zijn ambtenaren geen kiezers soms? Moet je steeds daar het grootste deel van je bezuinigingen halen?
Door Joris (ambtenaar) op
Uiteindelijk hebben ze wel ambtenaren nodig om al die maatregelen te late uitvoeren. Kortzichtigheid regeert straks.
Door henk c te vee (??) op
Onze politici hebben het voortdurend over "crisis"en schijnen te vergeten dat we een van de rijkste landen zijn op deze aarbol. Over stemmingmakerij gesproken.
En een regering die vooral rust moet brengen in een overstresste maatschappij zou maar beter niet "zijn vingers aflikken" maar gaan regeren met een hoog empatisch vermogen, al lijkt dat laatste voor politici een niet gewenste competentie.
Door florinus op
@Joschke....wat een emotie allemaal....is de crisis door rechts veroorzaakt? Wat een onzin! Deze crisis kwam voort uit giftig verpakte hypotheken (en dus leningen van particulieren op de huizenmarkt), met name in de VS, waar de overheid mensen met lagere inkomens stimuleerde om (te dure) woningen te kopen en de hyportheekverstrekkers deze weinig profijtelijke leningen liet verpakken in ingewikkelde producten. Hoezo rechts?

Jouw opmerking dat een man die niet eens weet wat een gezin onderhouden betekent niets mag vinden van de sociale zekerheid werkt op mijn lachspieren. Sinds wanneer wil links (?) dat politici sleckts uit keurige burgermannen bestaat met een gezinnetje, een doorzonwoning en een labrador?

Tot slot, ik ben erg ongerust over de groei van de PVV, maar bij uw idee dat deze partij weer wordt gereduceerd tot een splinterpartijtje door de kabinetsplannen is toch echt de wens de vader van de gedachte. In de peilingen is de PVV nu de grootste, en krijgt het CDA rake klappen, maar ook de PvdA gaat fors onderuit.

Het wordt wellicht tijd om het wat beperkte wereldbeeld bij te stellen.

Vacatures

Van onze partners