of 63966 LinkedIn

RvS: afwijzing Partij Vrij Utrecht onterecht

1 reactie
De Partij Vrij Utrecht (PVU) van Utrechter Wim Vreeswijk is door de Raad van State (RvS) geschikt bevonden om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Eerder had de gemeente Utrecht de partij afgewezen, omdat de club niet zou beschikken over volledige rechtsbevoegdheid. De Raad oordeelde donderdag dat de PVU wel voldoet aan de eisen van de Kieswet.
Klacht bij ombudsman
Vreeswijk was jarenlang politiek actief in de stad voor de Centrum Democraten en zijn eigen partij het Nederlands Blok. De rechtse politicus vindt dat hij door de gemeente bewust wordt gedwarsboomd bij zijn nieuwe politieke plannen. 'Ik ben blij met deze uitspraak, maar ga alsnog een klacht indienen bij de Nationale Ombudsman tegen de gemeente', aldus Vreeswijk. Uiterlijk 19 januari moet de PVU een kandidatenlijst inleveren, waarna deelname aan de verkiezingen pas officieel is.
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Kees Cornelder (strateeg) op
Zoals de Raad van State afdeling bestuursrechtspraak dus aantoont is ook hier en nu sprake van gehork van de kant van de Gemeente Utrecht: door een kandidaat-partij volstrekt onterecht uit de verkiezingsaanbod van 3 maart a.s. weg te houden.
Het is het zoveelste incident dat op het bord van de burgemeester van de stad - nu in zijn rol van voorzitter van het Centraal Stembureau - ligt.

Wolfsen, niet gehinderd door enige inzichtelijkheid, paste vorig jaar regelrechte persbreidel toe. En nog maar vrij recent zette hij de minister van justitie en een groep Marokkaanse Utrechters compleet voor gek neer door op het laatste moment de aangekondige ondertekening van een sociaal convenant te weigeren.

De betreffende politieke partij, de Partij Vrij Utrecht van vroegere rechts-nationalist Wim Vreeswijk, heeft inmiddels tegen Wolfsen een klacht ingediend bij de Nationale Onbudsman.

Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.