of 59179 LinkedIn

Ruzie in Arnhem woedt verder

Een verzoenende brief van burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem aan de gemeenteraad over de verziekte bestuurscultuur in Arnhem, is bij de oppositie volledig verkeerd gevallen.
4 reacties

Een verzoenende brief van burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem aan de gemeenteraad over de verziekte bestuurscultuur in Arnhem, is bij de oppositie volledig verkeerd gevallen. Waar Marcouch dinsdag voorstelde om binnenskamers persoonlijk met elkaar te praten over wederzijds onbegrip, heeft bijna de voltallige oppositie nu een openbaar raadsdebat afgedwongen. Het debat wordt maandag gehouden, aldus de raadsgriffier.

Beledigen en intimideren
Het rommelt al heel lang in de Arnhemse politiek. Hoogleraar Bestuurskunde Paul Frissen stelde eerder deze maand in een rapport dat sommige Arnhemse politici er een gewoonte van maken ‘te beledigen, te schofferen en te intimideren’. Volgens veel raadsleden doelde de professor met name op twee wethouders van D66 en de SP.

Rol college
‘Maar het college gaat totaal niet in op de eigen rol. Wij willen alle wethouders afzonderlijk kunnen bevragen over hun eigen rol en functioneren’, aldus PvdA, GroenLinks, VVD, ChristenUnie, Arnhem Centraal en Partij voor de Dieren. Arnhem heeft een minderheidscollege van CDA, D66 en SP. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ellen op
Ben blij dat ik in Amersfoort woon, waar de partijen niet over de vloer rollebollen, waar geen megalomane projecten gestart worden, waar het belang van de burgers en de leefbaarheid in de stad altijd voorop staan... oh wacht...
Door F.A. von Geusau op
Je zult als Arnhemse burger maar op deze mensen, die zich kennelijk niet eens kunnen gedragen overeenkomstig hun ambt, gestemd hebben. Wat een aanfluiting voor de Arnhemse politiek en wat een belediging voor de Arnhemse kiezer.
Door Erik op
Het standaard voorbeeld hoe het met de gemeenteraad in Nederland gaat. Ze zijn meer bezig met zichzelf dan met de burgers.
Door ivor op
De gemeente Arnhem en de wijkteams moeten eerst als basis eens naar zichzelf en hun wangedrag kijken want daar deugt ook niets van.Ze handhaven die teams niet eens. Wegkijkertjes.