of 64120 LinkedIn

Rutte zet gemeenten voor het blok

Premier Mark Rutte waarschuwt de Nederlandse gemeenten dat ze budgetten voor de sociale werkplaatsen verliezen als ze het bestuursakkoord afwijzen. ,,Je neemt wel een risico als je het akkoord afwijst", zei Rutte woensdag na de ministerraad.
7 reacties
Premier Mark Rutte waarschuwt de Nederlandse gemeenten dat ze budgetten voor de sociale werkplaatsen verliezen als ze het bestuursakkoord afwijzen. ,,Je neemt wel een risico als je het akkoord afwijst", zei Rutte woensdag na de ministerraad.
Sociale werkvoorziening
Hij reageerde op berichten dat de Vereniging Nederlandse Gemeenten een cruciaal deel van het bestuursakkoord over de overdracht van taken van het Rijk naar lagere overheden wil afwijzen. Het gaat om de bezuinigingen op de sociale werkplaatsen. Het kabinet wil de gemeenten 400 miljoen euro geven om de taken in de sociale werkvoorziening over te nemen.

Alles of niets
Rutte stelde dat de keus voor de gemeenten eenvoudig is: of een compleet bestuursakkoord of er is geen akkoord. In dat geval voert het kabinet de plannen alleen door.

Wat vindt u? Stem hier voor of tegen het bestuursakkoord
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ed Limpens (Directeur) op
Dit is pure chantage. Schijnbaar hebben we een nieuwe democratie in Nederland - de Rutte democratie. Het wordt tijd voor nieuwe verkiezingen.
Door maria (werkzoekende soc.juridisch medewerkster, wwb client) op
Kabinet geeft het voorbeeld.
Dit is chantage.... als je niet doet wat wij zeggen dan.....
Go wat gebeurt als wij Nederlanders het op diezelfde manier handhaven?

Kom op gemeenten ben de stem voor de mensen aan de onderkant die niet gehoord worden.
Gemeenten jullie moeten het werk doen met minder geld. Bij jullie klopt de burger aan. Kabinet zit veilig in den haag.

Jan modaal, en de anderen onderop wordt niet naar geluisterd.
Jan modaal is al kaasschaafsgewijs kaal geplukt. Nu zijn de gemeenten aan de beurt. laten jullie je ook kaalplukken....
Door maarten op
en vooral dat vingertje! Hij en Donner zijn al aardig op weg met hun bangmakerij strategie, want als jullie tegenstemmen, dan....

En ik wacht nog steeds op het moment dat het licht uitgaat, want dat hebben ze ook voorspeld toen 61,6 % van de bevolking tegen de 'grondwet' stemde.
Door van Koll (bouwplantoetser) op
Fijn toch een VVD premier. Een VVD als voorzitter van de VNG (die allang niet meer de gemeenten vertegenwoordigd). Een overgrote meerderheid van de Nederlanders die VVD stemt. Een kabinet met CDA (die groot stemmenverlies hebben geleden maar nou eenmaal die MACHT willen hebben) en een zogenaamde gedoogbeweging (de PVV). WIe zijn billetjes heeft gebrand moet op de blaren zitten.
Door Jan op
Tja, zo vallen mensen door de mand. Het liberalisme van de VVD is als ze aan de macht zijn geen democratische inslag meer. Nederland lijkt steeds meer af te stevenen op een dictator die macht heeft en een politiemacht om ons klootjesvolk onder controle te houden.
Door Joschke op
Ik dacht dat we in een democratie leefden. Maar blijkbaar bestaat er ook nog een Rutte-democratie...
Door H. Wiersma (gepens.) op
Niets is simpeler en eerlijker dan het vastleggen van financiële garanties ten aanzien van de benodigde en toekomstige budgetten. Waarom dan zo moeilijk doen?

Vacatures

Van onze partners