of 63966 LinkedIn

Ruim 30 tips over radicaliserende moslims

In Amsterdam heeft het meldpunt voor radicalisering van moslims 32 meldingen gekregen. De gemeente, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en het Openbaar Ministerie willen zicht krijgen op onder meer Syriëgangers.
4 reacties

Het meldpunt radicalisering in Amsterdam heeft vorig jaar 32 meldingen en adviesaanvragen verwerkt. Dit antwoordt burgemeester Eberhard van der Laan op schriftelijke vragen van de SP over het afreizen van Amsterdamse jongeren richting Syrië

Plan van aanpak

Na elke melding over mogelijk radicaliserende jongeren stemt de gemeente de dreiging af met politie, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en het Openbaar Ministerie. Hier rolt een plan van aanpak uit.

Aantal Syriëgangers onbekend
Van der Laan zegt niet hoeveel Amsterdammers naar Syrië zijn afgereisd of teruggekeerd. De gemeente bekijkt of er aanvullende maatregelen nodig zijn om adequaat te kunnen ingrijpen.


Welzijnwerkers

Het meld- en adviespunt is bedoeld voor professionals met vragen en zorgen over individuen die dreigen te radicaliseren. Onder anderen welzijnswerkers, leraren en hulpverleners kunnen met hun vragen en zorgen bij het meld- en adviespunt terecht. Dit kan ook anoniem helpen een situatie te beoordelen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door J de B (Adviseur) op
@Willem: Ik kom elke dag behoorlijk ver zonder afgehakte ledematen
Door Broadcaster (gemeenteambtenaar) op
Ik heb nog een extra tip. Vroeger verloor je de Nederlandse nationaliteit als je in vreemde krijgsdienst trad. Als we dat weer invoeren is het probleem snel opgelost.
Door Willem op
Ik stel voor: nadat er een melding is geweest, de betreffende persoon oppakken, de situatie beoordelen en zonodig veroordelen volgens de sharia. Zonder afgehakte ledematen komen ze niet ver.
Door daar komen de wientjes op
CDA en VVD hebben de islam geïmporteerd, is verder hun probleem.