of 59250 LinkedIn

´RTV Noord-Holland volgde gemeente bij luchtalarm´

RTV Noord-Holland vindt dat ze prima heeft gehandeld met haar informatie rondom het luchtalarm in verband met de brand in Heerhugowaard. Dit ondanks klachten.
Reageer

RTV Noord-Holland heeft in de nacht van zondag op maandag toen het luchtalarm af ging in Heerhugowaard direct de instructies van de veiligheidsregio opgevolgd. Dat stelt de rampenzender maandag na kritiek van bewoners op de site van de gemeente en Twitter dat zij toen het alarm klonk niet goed werden geïnformeerd over de situatie.

Uitzending niet aangepast

,,Wij hebben direct contact met de meldkamer gehad’’, stelt een woordvoerder. ,,Daarna hebben wij op de televisie een informatiestrook ingericht en op de website informatie geplaatst.’’ De veiligheidsregio vond het volgens RTV Noord-Holland niet nodig om de radiouitzending aan te passen.

Schadelijke rook
Het luchtalarm ging af rond 1 uur, nadat er een grote brand was uitgebroken in een kassencomplex. Hierbij kwamen grote hoeveelheden schadelijke rook vrij, die hinderlijk is en irritaties kan veroorzaken in keel, neus en ogen. De brand was rond half 9 nog niet onder controle.

Klachten
Op de site van de gemeente en Twitter beklagen veel inwoners van Heerhugowaard zich over de slechte informatievoorziening van de gemeente en op RTV Noord-Holland. De overheid adviseert om wanneer een luchtalarm afgaat naar binnen te gaan, ramen en deuren te sluiten en de plaatselijke calamiteitenzender aan te zetten voor informatie over de reden van het alarm.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.